Román Kupa: nem bírtak egymással a felek a kolozsvári derbin

A szerző felvételeMeglepően békés körülmények között zajlott le csütörtök este a sétatéri Kolozsvár Arénában a labdarúgó Román Kupa keretében megrendezett U–CFR derbi. A 15 ezres közönség „csak szolidan” mocskolta egymást, a mérkőzés pedig két CFR-es játékos góljával (!) 1-1-es döntetlennel zárult.

Hét évig nem rendeztek Kolozsváron helyi rangadót, aztán most – a sors iróniája - 72 órán belül kétszer is összecsap az U és a CFR, előbb csütörtökön a Román Kupában, aztán vasárnap a SuperLiga alapszakaszának 15. fordulójában. Legutóbbi találkozásuk óta (2015. április 10., Morar góljával 1-0-ra nyert az U – szerk. megj.) az Egyetemisták megjárták a Liga 2-t, a CFR pedig öt újabb, zsinórban megnyert bajnoki címével a legsikeresebb vidéki csapattá vált.

Az idei szezonban a CFR hármas terhelésnek (SuperLiga, Európa Konferencia Liga és Román Kupa) van kitéve, így Dan Petrescu – szokásához híven – csütörtök este teljesen lecserélte csapatát, a Román Kupában sérülésből visszatérő (Bordeianu, Burcă), keveset játszó ( Sava, Billong, Brucic, Buș, Birligea) vagy debütáló (Rareș Bălan, Ze Gomes) játékosok kaptak lehetőséget. Másik oldalon Eugen Neagoe nem rendelkezett ezzel a luxussal, így az U többnyire standard csapatával futott ki a Kolozsvár Aréna gyepére.

A mintegy 15 ezer néző (a vendégszektorban 700 CFR-es szurkoló foglalt helyet – szerk. megj.) alig helyezkedett el, máris módosult az eredményjelző tábla: a mérkőzés első szögleténél a 3. percben Mihai Bordeianu Daniel Bîrligea fejére helyezte a labdát, aki közelről nem hibázott. A gól megfogta az U-t, Neagoe tanítványainak jó félórára volt szükségük ahhoz, hogy a 36. percben Adrian Bălan közeli fejesével veszélyeztessék Sava kapuját. A szünet előtt a CFR növelhette volna előnyét, de Bîrligea lövését Gorcea védte, majd a másik kapunál Sava is eredményesen avatkozott közbe Fülöp Lóránd lövésénél.

A 64. percben  a frissen beállt Ioan Filip a tizenhatoson belülről ellőtte a labdát, ami valószínűleg elkerülte volna a kaput, de a menteni próbáló Roger „közreműködésével” a játékszer irányt változtatott és védhetetlenül vágódott Sava kapujába.

Dan Petrescu becserélte Rangelo Jangát és Cephas Malelét is, de több gól nem született, az 1-1-es döntetlen után mindkét fél magkapta szurkolóitól a tapsot.

Egy másik, csütörtök délutáni összecsapáson, a Sepsi OSK hátrányból fordítva szerezte meg a 3 pontot a Petrolul Ploiești vendégeként. A Sárga Farkasok a 48. percben Gheorghe Grozav góljával kerültek előnybe, de alig három perccel később ugyanaz a Grozav vesztett labdát, a Sepsi gyorsan végigvitt akcióját Mario Rondón váltotta gólra. Szűk negyedórával később egy vendégszögletnél Branislav Ninaj fejelte be a vezető gólt, majd a 89. percben Pavol Safranko zárta le végleg a mérkőzést.

Labdarúgó Román Kupa

  • Kolozsvári U–Kolozsvári CFR 1-1
  • Petrolul Ploiești–Sepsi OSK 1-3

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?