Román Kupa: búcsúzott a Sepsi OSK, kezd elegük lenni a szurkolóknak

Kiesett a Román  Kupából a Sepsiszentgyörgyi OSK, amely kedden este 0-2-ra kikapott a brassói Ifjúsági-stadionban a CSU Craiovától.

A háromszéki szurkolók utoljára augusztus 28-án örülhettek kedvenceik győzelmének, ekkor Claudiu Herea találataival nyert a Sepsi OSK idegenben a Poli Iași ellen. Az azóta lejátszott nyolc összecsapáson csupán két döntetlen jött össze. 

Mint korábban írtuk, a Liga 1 hétvégi fordulójában a Bukaresti Juventusznál vendégeskedett a Sepsi, ahol a csapatot elkísérő szurkolók a a játékosok lélektelen játékán felháborodva a 85. percben elhagyták a stadiont. 

Ott lesz viszont a sorozat nyolcaddöntőjében a harmadosztályos Kolozsvári U, amely 2-1-re legyőzte az egy "emelettel" magasabban játszó Ştiinţa Miroslavát. Az egyetemisták dolgát jelentősen megkönnyítette, hogy az 58. perctől emberelőnyben játszhattak. 

Szerdán tíz további összecsapást rendeznek a Román Kupában. A legnagyobb érdeklődés kétségtelenül Temesváron és Kolozsváron övezi majd a mérkőzéseket. A bánsági nagyvárosban egymásnak feszül a két Poli: az elsőosztályú csapatot a város, a másodosztályban szereplőt a szurkolók tartják fenn. 

A Kolozsvár Arénában minden bizonnyal Dávid-Góliát-csatát láthat majd a közönség a helyi Sănătatea és a fővárosi FCSB összecsapásán. A harmadosztályú csapat vezetősége abban reménykedik, hogy legalább 10 ezren kilátogatnak a mérkőzésre. 

Román Kupa
keddi eredmények
FC Argeș-CSM Poli Iasi 1-2
Petrolul Ploiesti-CS Mioveni 4-5
Kolozsvári U-Ştiinta Miroslava 2-1
Sepsi OSK-CSU Craiova 0-2
szerdai mérkőzések
Nagyszebeni AFC Hermannstadt - FC Voluntari
CS Afumaţi - Aradi UTA
Unirea Slobozia - Marosvásárhelyi ASA
Academica Clinceni - Chindia Târgovişte
Metaloglobus Bucureşti - Szászmedsgyesi Gaz Metan
Dacia Unirea Brăila - Juventus Bucureşti
Resicabányai CSM - FC Viitorul
Concordia Chiajna - Astra Giurgiu
Temesvári ASU Poli- Temesvári ACS Poli
Kolozsvári Sănătatea - FCSB
csütörtöki mérkőzések
FC Botoşani - Kolozsvári CFR
Aerostar Bacău - Dinamo

Kapcsolódók

Kimaradt?