A Sepsi OSK cáfolta, hogy Craiován játssza a kupamérkőzést

Közleményben cáfolta szerdán a Sepsi OSK labdarúgóklub, hogy a csapat lemond a pályaválasztás jogáról, és a Román Kupa tizenhatod-döntőjét Craiován játssza.

Mint megírtuk, a sepsiszentgyörgyiek ismét a tavalyi ellenfelét kapták a Román Kupa tizenhatod-döntőinek szerdai sorsolásán. A Sepsi OSK a Craiovai Universitateaval mérkőzik meg, akárcsak tavaly, amikor még másodosztályos csapatként kaptaki ki az oltyánoktól. Most viszont már első ligás csapatként látják vendégül a Craiovaiakat a kupamérkőzésen.

A mérkőzésre várhatóan a brassói stadionban kerül sor, mivel a pályaválasztás joga a Sepsi OSK-t illeti meg. Ugyanakkor kisebb zavart okozott a Digi Sport csatornán közölt hír, miszerint a szentgyörgyiek vállalják, hogy meccset a Craiova otthonában játszák le. Az oltyán csapat ugyanis ezzel a mérkőzéssel szeretné felavatni új stadionját.

A bukaresti sajtóban megjelent híreszteléseket követően a Sepsi OSK vezetősége közleményben tudatta, hogy több ok miatt sem vállalják az idegenbeli megméretkezést: egyrészt a csapat szurkolótábora kénytelen lenne a tévéből nézni a játékot, másrészt a nagy távolság miatt három nap esne ki a felkészülésükből és számukra most fontosabb a kupameccset követő, hazai, FC Botoșani elleni bajnoki mérkőzés előkészítése.

A Sepsi OSK leszögezi: élnek a pályaválasztó jogával, és a brassói stadionban, hazai pályán rendezik meg a kupamérkőzést.

Kapcsolódók

Kimaradt?