Törökországba utazik az FK Csíkszereda az ifjúsági Bajnokok Ligájában

A török Galatasaray ellen bizonyíthat az FK Csíkszereda U19-es bajnok-, kupa- és szuperkupa-győztes csapata az UEFA Youth Legue 2022/2023-as kiírásának első fordulójában.

Szerdán Nyonban, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) svájci székhelyén tartották az UEFA Youth Legue aktuális kiírása selejtezőinek sorsolását. Az országos szinten mindent megnyerő FK Csíkszereda török ellenféllel nézhet szembe, miután a Galatasaray nevét húzták ki a piros-feketék mellé.

Az érintett csapatokat előzetesen négy kalapba osztották földrajzi szempontok szerint. Az FK-ra akár kazahsztáni, vagy izraeli utazás is várhatott volna, ám az utazás hossza, vagy éppen az időeltolódás biztosan nem lesz akadálya a jó szereplésnek. Fotó: FK Csíkszereda | Pál Zoltán

Az FK fiataljai az előző évben mutatkozhattak be a sorozatban. Akkor a francia Angers túl nagy falatnak bizonyult és kettős győzelemmel lépett túl a piros-feketéken. Az egy évvel ezelőtti tapasztalatok minden bizonnyal hozzájárulhatnak, hogy az idén sikeresebben szerepeljen a székelyföldi csapat a nemzetközi megmérettetésen.

Az első mérkőzést Csíkszeredában tartják szeptember 14-én, a visszavágót pedig október 5-én játsszák Isztambulban. A magyar bajnok MTK is érintett volt a sorsoláson. A kék-fehérek a lett FK Jelgava ellen léphetnek pályára a továbbjutásért.

Amennyiben az FK sikerrel venné a törökök elleni párharcot, az ukrán Rukh Lviv és a lengyel Zagłębie Lubin páros továbbjutójával nézhet farkasszemet. Továbbjutása esetén az MTK-ra az izraeli Ashdod, vagy a bosnyák Borac Banja Luka várna.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?