Kupagyőztes az FK Csíkszereda U19-es csapata

Fotók: Tókos CsabaÚjabb országos futballcímet szerzett az FK Csíkszereda U19-es korosztályos csapata. A fiatalok ugyanebben a korosztályban az elmúlt szezonban országos bajnokok lettek, idén pedig a Román Kupát hódították el. A csíkiak „aranygenerációja” a csütörtökön lejátszott kupadöntőn egy góllal bizonyultak jobbnak a Sepsi OSK hasonló korú csapatánál.

Hatalmas várakozás előzte meg az FK Csíkszereda és a Sepsi OSK U19-es labdarúgóinak Román Kupa döntőjét, amelyet a bukaresti Rapid Stadionban játszottak csütörtökön délután. A két székelyföldi városból több százan keltek útra, hogy a helyszínen szurkolják végig a fiatalok összecsapását, melyet az esti Sepsi OSK-FC Voluntari felnőtt kupa döntő felvezetőjeként játszottak. A székelyföldi drukkerek természetesen maradnak a későbbi összecsapásra is, hogy egyesült erővel támogassák a Sepsit első országos címének megnyerésében.

A mérkőzést az FK Csíkszereda kezdte jobban, bátran vetették magukat a küzdelembe Dimény Norbert tanítványai. Az első veszélyes helyzeteket is a piros-feketék alakították ki. A bátor játéknak meg is lett az eredménye, El-Sawy a 18. percben szép jobb oldali támadás után jól érkezett a kapu elé, és pontos lövéssel szerezte meg a vezetést az FK-nak (1–0). A folytatásban magára talált a Sepsi, ám igazán komoly gólszerzési lehetőség nem adódott a háromszékiek előtt. Igaz, a Szereda sem vezetett különösebben veszélyes akciókat, így bár az iramra nem lehetett panaszunk, jobbára a mezőnyben folyt a játék.

A második félidő első felében teljesen átadta a kezdeményezést a csíkszeredai csapat. A Sepsi igyekezett élni a lehetőséggel, ám vagy nem fejezték be pontosan az akciókat, vagy Karácsony Márk védett. Az egyre inkább elfáradó piros-fehérekben nem volt elég erő a fordításhoz, sőt a végén bebiztosíthatta volna a Szereda a győzelmet. Azonban újabb gól nem született, az FK Csíkszereda első félidei bátor játékával megérdemelten hódította el a Román Kupát. A mérkőzés legjobbjának a csíkszeredai El-Sawyt választották.

A lefújást követően a két szurkolótábor közösen énekelte el a székely himnuszt, amelyet a csapatok összekapaszkodva hallgattak végig.

Román Kupa U19, döntő
FK Csíkszereda-Sepsi OSK 1–0 (1–0)
Bukarest, Rapid Stadion, 1000 néző
Gólszerző: El-Sawy (18.)
FK Csíkszereda: Karácsony – Hadnagy, Vereguț, Gergely, Bărăbaș – Balázs, Csala, Bujdosó – El-Sawy (Bârsan 68.), Biró (Szakács 62.), Sándor (Sebestyén 90+5)
Sepsi OSK: Niczuly – Hamciuc, Ianău, Șerban (Vura 68.), Kocsis (Horciu 80.) – Uja (Bălănucă 46.), Bende, Rența, Nistor, Mitu (Tusa 72.), Grigore (Radu 80.)

Kapcsolódók

Kimaradt?