Távozik posztjáról Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője

Négy év közös munka után távozik posztjáról a másodosztályú FK Csíkszereda vezetőedzője. Valentin Suciuval azt követően bontottak szerződést, hogy a székelyföldi csapat a bajnokság alapszakaszának végén nem jutott a Liga 2 legjobb 6 csapata közé, így lemaradt a rájátszásról.

Közös megegyezéssel szerződést bontott vezetőedzőjével az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapata – közölte hétfőn a csapat sajtószolgálata. A döntést azt követően jelentette be a klub, hogy a csapat nem tudott győzni a rájátszás elérése szempontjából sorsdöntő szombati, Brassói FC elleni mérkőzésen.

Valentin Suciu 2018 januárjában érkezett a klubhoz, kezdetben az U17-es csapatot edzette, majd ugyanazon év nyarától a felnőtt együttest irányította. Vezetésével az FK Csíkszereda története legnagyobb sikereit érte el felnőtt szinten, a 2018-as Románia Kupában a Dinamo elleni emlékezetes győzelemmel, majd a második ligába való feljutással, tavaly pedig a felsőházi rájátszásban elért ötödik hellyel.

Az idei bajnokságot gyengén kezdte az FK, sorozatban öt vereséget szenvedtek el a piros-feketék. Ezt követően a legjobb tíz közé küzdötte fel magát a csapat és az alapszakasz végén közel állt ahhoz, hogy az előző szezont követően ismét bejusson a felsőházi rájátszásba. A másodosztályú közdelmek alsóházi rájátszásának már Valentin Suciu nélkül vág neki az együttes.Fotó: FK Csíkszereda

“Sajnálom, hogy nem sikerült, sajnálom a szurkolókat, mert nagyon bíztak bennünk, itt voltak, buzdítottak, ami tőlük tellett mindent megtettek. Kár, hogy csak most tudtak jönni, mert hosszú időszakon keresztül meg volt vonva az, hogy a csapat mellett lehessenek és ez sokszor a csapatra is kihatott. Emiatt furcsa is volt nekünk, hogy ismét nézők előtt játszunk, hogy szurkolótáborunk is van, sőt nagyon szép szurkolótábor. Én azt kívánom, hogy tartsanak ki a csapat mellett jóban-rosszban, és ahogy mondják: a nehéz pillanatokban kell segíteni, nemcsak akkor kell a játékosokat vagy a klubot szeretni, amikor a csúcson vagyunk, hanem amikor nehézségek vannak” – nyilatkozta Valentin Suciu a klub honlapján. Hozzátette: összességében a négy év alatt több pozitív élményt szerzett a csapat élén, mint negatívat és igazi családra talált Csíkszeredában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?