Dican Ferenc az FK Csíkszereda új vezetőedzője

A borsabányai születésű Dican Ferencet, az FK Csíkszereda eddigi szakmai igazgatóját nevezték ki a másodosztályú klub vezetőedzőjének. Az új szakvezető minden játékosnak megadja a bizonyítás lehetőségét.

 Dican Ferenc, a klub eddigi szakmai igazgatója személyében találta meg az FK Csíkszereda a héten távozó Valentin Suciu utódját a vezetőedzői poszton – közölte a székelyföldi csapat hivatalos honlapja szerdán. A szakember szeptemberben érkezett a klubhoz és mostanáig a felnőtt csapat szakmai igazgatója volt. Az új vezetőedző kinevezését követően köszönetet mondott Valentin Suciunak eddigi munkájáért, aki négy év után távozott a kispadról.Dican Ferenc | Fotó: FK Csíkszereda | Vizi Balázs

A klub honlapjának adott nyilatkozatában az új szakvezető elmondta: nem jelent nagy változást munkájában a kinevezése, ám természetesen eddigi tevékenységéhez képest többet lesz majd a csapattal.

„Mindenkinek lehetőséget adok, a fiataloknak is több játékidő jut majd, hogy lássuk hol állnak. A play-outban két ellenfelünket leszámítva kiegyensúlyozott meccsekre számítok. Szerintem jobb lett volna, ha nincs ez a hosszú szünet a következő meccsig, mert hamarabb túl lehetne lépni a kudarcon. Dolgozunk a csapaton belüli hangulaton is” – fogalmazott a tréner.

Dican Ferenc játékosként olyan együtteseknél játszott a középpályán, mint a Nagybányai Bányász, Victoria Bukarest, Kolozsvári Universitatea, a francia FC Gueugnon, vagy a Nyíregyházi Spartacus. 2001-ben akasztotta szögre a cipőjét és öt év múlva edzőként tért vissza, előbb Kolozsváron az Universitatea kötelékében, majd megfordult Gyulafehérváron, hogy aztán öt éven át a Kolozsvári CFR-nél dolgozzon. Hol másodedzőként, hol ideiglenes vezetőedzőként segítette a vasutasokat. Rövid franciaországi kitérőt tett az AJ Auxerre-nél, aztán a Bukaresti Dinamo, a Chindia Târgoviște és a Petrolul Plojest következett, utóbbi kettőnél Viorel Moldovan munkáját segítette.

Kapcsolódók

Kimaradt?