Megvédte bajnoki címét az FK Csíkszereda U19-es csapata

Az elmúlt héten lejátszott (és megnyert) Román Kupa döntő után az U19-es Elit Liga döntőjében léptek pályára az FK Csíkszereda reménységei. A piros-feketék a nagy melegben lejátszott mérkőzésen kitűnő helyzetkihasználásuknak köszönhetően háromgólos győzelmet arattak.

Alig csendesültek el az U19-es Román Kupa múlt heti döntőjének visszhangjai, az FK Csíkszereda fiataljaira újabb fontos összecsapás várt. A székelyföldiek az U19-es Elit Liga jelenlegi formájában utoljára kiírt bajnoki döntőjében léptek pályára a Kolozsvári Universitatea hasonló korosztályos együttese ellen. A mérkőzés eső félidejére rányomta a bélyegét a nagy meleg, Bukarestben 30 fok fölé emelkedett a hőmérő higanyszála.

A laza tempó mellett nem láthatott különösebb helyzeteket a lelkes, főleg fiatal futballistákból álló közönség. Azonban az U egészen a félidő végéig kezdeményezőbbnek bizonyult. A szünetet jelző sípszó előtt 4 perccel azonban villant az FK: El-Sawy egy bedobás után fejelt Bíró Tamáshoz, aki fordulásból kilőtte a rövid sarkot (0–1).Fotók: FK Csíkszereda | Pál Zoltán

Jól kezdte a második 45 percet a Csíkszereda, több ígéretes támadást is vezettek Demény Norbert fiai, majd újra az U ragadta magához a kezdeményezést. A vége előtt 17 perccel El-Sawy kitűnő egyéni alakítással megduplázta a csíki előnyt, a támadó saját térfeléről indulva helyezett a hálóba (0–2).

A 80. percben Csala bombagóljával végképp eldöntötte az összecsapást (0–3). Az FK Csíkszereda fiataljai megvédték bajnoki címüket és a kupa megnyerése után duplázni tudtak. Ez a diadal azt jelenti, hogy ősszel újra kiléphet a csapat a nemzetözi porondra és az UEFA Youth Leagueben képviselheti a székelyföldi labdarúgást.

Labdarúgó U19-es Elit Liga, döntő
Kolozsvári Universitatea–FK Csíkszereda 0–3 (0–1)
Gólszerzők: Biró T. (41.), El-Sawy (73.), Csala (80.)
FK Csíkszereda: Karácsony – Bărăbaș, Gergely, Vereguț, Hadnagy – Balázs, Csala (Albu 87.), Bujdosó – El-Sawy (Nagy 87.), Sándor (Sebestyén 87.) – Biró (Szakács 71.). Vezetőedző: Demény Norbert
Kolozsvári U: Bledea – Fărăgău (Moraru 56.), Podea (Deac 56.), Balan, Uțiu – Neacșu, Molnár (Morar 76.), Moraru, Călugăr, Cucoș (Kolbasz 56.), Vînău (Coman 76.). Vezetőedző: Marius Suller.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?