Vereséggel kezdtek a nemzetközi kupában az FK Csíkszereda fiataljai

Nem sikerült jól az FK Csíkszereda U19-es korosztályos bajnokcsapatának nemzetközi bemutatkozása. A székelyföldiek hazai pályán szenvedtek kétgólos vereséget az UEFA Youth League selejtező körének első fordulójában. Az egy félidőnyi jó játékot mutató csíkiak emberhátrányban fejezték be a találkozót.

Nagy várakozás előzte meg az FK Csíkszereda U19-es csapatának nemzetközi bemutatkozását Csíkszeredában. A városi stadionban minden elfoglalható hely gazdára talált, így szép számú nézősereg láthatta, ahogy az erőtől duzzadó franciaországi Angers óriási elánnal vetette bele magát a küzdelembe. A hazai fiatalok megilletődötten kezdtek, alig nyertek párharcokat, nem tudták birtokolni a labdát. Ennek az első negyed órát követően meg is lett az eredménye.

Előbb csak kapufát lőttek a vendégek, majd egy jobb oldali szögletet követően Boma csúsztatott a bal alsó sarokba (0-1). A folytatás sem alakult jobban a hazaiak szempontjából. A vendégek erőtől duzzadó, gyors, agresszív játékára nem találták az ellenszert a székelyföldiek. Több találat azonban nem esett, így nyílt maradt az összecsapás a második félidőre.

A szünetben változtatott a hazai szakvezetés, Finna és Kecskés helyére Biró és Sándor Raul érkezett. Beállításuk jó döntésnek bizonyult, több színt vitt a támadásba az FK és a labdakihozatalok is jobban sikerültek. Az első negyed óra egyértelműen a csíkiaké volt. A legnagyobb lehetőséget Marius Bărăbaș hagyta ki, aki centikkel helyezett a bal kapufa mellé az 55. percben. Ezt követően is egyenrangú partnere volt a francia csapatnak az FK.

Sajnos egy kiállítás végül megpecsételte a hazaiak sorsát. Szondi kapta meg a második sárga lapját egy tizenhatos előtt elkövetett szabálytalanság nyomán, a megítélt szabadrúgást Payraudeau bődületes erővel vágta a bal kapufára. Újabb pontrúgás nyomán pedig tettek végleg pontot a mérkőzés végére a vendégek, egy szabadrúgást követően Gergely a saját kapujába sodorta a labdát (0-2).

A lefújást követően a hazai szurkolók elénekelték a székely himnuszt, amit a vendégek rendkívül sportszerűen végighallgattak, és tapssal köszöntötték a levonuló csíki fiatalokat.

A visszavágó három hét múlva, október 20-án lesz Franciaországban.

UEFA Youth League selejtező, bajnoki ág, 1. forduló
FK Csíkszereda–Angers SCO 0–2 (0–1)
Gólszerzők: Boma (17.p.), Gergely (90., öngól)
Kiállítva: Szondi (80.p.)
FK Csíkszereda: Albert, Bărăbaș, Gergely, Vereguț, Bujdosó, Casiadi-Bakó, Szondi, Csala, El Sawy (Szabó 70.), Finna  (Biró, a szünetben), Kecskés (Sándor, a szünetben, Ketesdi 84.) Vezetőedző: Demény Norbert
Angers SCO: Borne , Camara, Boma, Gaya, Breton – Martins (Grange 73.), Lgharbi, Taibi (Simon De Frantis 78.), Payraudeau (Elkit 90+2.), Noah Nadje (Tremblay 90+2.) , Noah Ndeke (Pruneiras 90+2.) Vezetőedző: Abdelaziz Bouhazama

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?