Ifjúsági labdarúgótornával avatják az FK Csíkszereda új sportparkját

Ötödik alkalommal fogadják Csíkszeredában a Kárpát-medencei magyar kötődésű labdarúgó-akadémiák U17-es csapatait: a szerdától szombatig zajló megmérettetés legtöbb összecsapásának az FK Csíkszereda új sportparkja lesz a helyszíne.

Ötödik alkalommal rendezik meg Csíkszeredában a Székelyföld OTP Bank Nemzetközi Labdarúgó Tornát. Az esemény részleteiről Szondi Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke és Dusinszki Zoltán szakmai igazgató számolt be kedden délelőtt. Dusinszki Zoltán és Szondi Zoltán | A szerző felvétele

Mint Szondi Zoltán kiemelte: a különböző korosztályokban, a határon túli sportközpontokban rendszeresen szerveznek tornákat. Az U17-es korosztályban ötödik éve Csíkszereda az esemény házigazdája. „Külön öröm számunkra, hogy minden meghívottunk elfogadta a meghívást és el tud jönni. Még a munkácsiak is itt lesznek” – emelte ki az elnök.

Beszámolt ugyanakkor arról is, hogy a mérkőzések egy részét az FK új sportparkjában rendezik meg. A csíkszeredai klub új beruházása ez alkalommal ad otthont először mérkőzéseknek. Az elnök örömét fejezte ki amiatt is, hogy ebben az évben is sikerült a Csíkszeredai Városnapok rendezvényéhez igazítani a torna időpontját.

A Nagyrét utcán túli térségben felépített sportpark megvalósítása 11,5 millió lejbe került és teljes egészében magyar állami támogatásból készült el. A létesítmény 20 ezer négyzetméternyi gyepszőnyegén helyet kapott egy szabványméretű centerpálya, valamint egy nagyobb területű, igény szerint felosztható gyepfelület is. Ezenkívül építettek egy 600 méter hosszú és 1,5 méter széles gumiszőnyeggel borított futópályát, és helyet kaptak öltözőépületek, valamint egy 250 férőhelyes lelátó is.

Dusinszki Zoltán elmondta: a Kárpát-medencei Akadémiai Rendszerhez tartozó csapatokat várnak az eseményre. Ott lesz Csíkszeredában a házigazda FK-n kívül a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a dunaszerdahelyi DAC, a topolyai TSC, az MFA Munkács és az NK Eszék. A csapatokat két csoportba sorsolták, az A-jelű csoportban az FK, a TSC és a DAC, a B-ben a Puskás, Eszék és Munkács fognak játszani, a mérkőzések 16.30-tól és 19.00 órától kezdődnek, a helyosztókat szombaton rendezik. A döntőt a nemrég kibővített városi stadionban fogják játszani. A torna mérkőzéseire a belépés ingyenes.

V. Székelyföld OTP Bank Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna
Program
Augusztus 3. szerda
16.30: PFLA–NK Eszék (FK Sportpark – edzőpálya)
19.00: FK Csíkszereda–TSC (FK Sportpark – centerpálya)
Augusztus 4. csütörtök
16.30: NK Eszék–MFA Munkács (M.Á. műfüves pálya)
19.00: FK Cssíkszereda–DAC (FK Sportpark – centerpálya)
Augusztus 5. péntek
16.30: TSC–DAC
19.00: PFLA–MFA Munkács
Augusztus 6. szombat
11.00: 5-6. helyért (M. Á. műfüves pálya)
14.30: 3-4. helyért (FK Sportpark – centerpálya)
17.00: döntő (Városi stadion)
19.00: díjkiosztás

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?