Hat vádpontban indított eljárást Románia ellen az UEFA

Ahogyan arra számítani lehetett, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága eljárást indított a Románia–Koszovó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen történt incidensek miatt. A Gsp.ro úgy tudja, hogy a kontinentális szervezet illetékesei hat vádpontot fogalmaztak meg.

Fotó: Uniți Sub Tricolor/Facebook

Emlékezetes, hogy a találkozón az Uniți Sub Tricolor (Egyesüljetek a trikolór alatt) nevű hazai ultracsoport „Koszovó az Szerbia” mollínót feszített ki, és ezen üzenetet skandálták a lelátókon. A vendégcsapat emiatt levonult a pályáról, a játékvezető pedig ötven percre felfüggesztette a meccset.

A történtek kapcsán a Gsp.ro arról értesült csütörtökön, hogy az UEFA illetékesei hat vádpontban indítottak eljárást Románia ellen. A sértő, illetve uszító üzenet és skandálás mellett, rasszista viselkedés és tiltott pirotechnikai eszközök használata is szerepel a „vádlistán”, mint ahogyan amiatt is megbüntethetik a román futballszövetséget, hogy a meccsen az ultrák a lelátóról tárgyakat dobáltak a pályára és eltorlaszoltak bizonyos nyilvános területeket.

A meccset, mint ismeretes, 2-0-ra megnyerte végül a román válogatott, a koszovóiak viszont szeretnék, ha a történek miatt a meccset a zöldasztalnál 3-0-ra a javukra írnák. Erre azért kevés az esély, de várhatóan súlyos pénzbírságot és több meccsre vonatkozó zártkapus büntetést rónak majd ki a hazai futballszövetségre.

Az ultrák különben nem mutattak megbánást viselkedésükért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?