Eb-selejtezők: óvatosságra int Iordănescu a Koszovó elleni mérkőzés előtt

Nem becsüli alá pénteki ellenfelét Edward Iordănescu; Románia labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya szerint a 2024-es Európa-bajnokság csoportselejtezői során Koszovó is esélyes a kvalifikációra.

„Nem pusztán erős, hanem nagyon motivált ellenféllel nézünk szembe. Nagyon jó játékosok vannak Koszovó keretében. Olyan futballisták, akik Európa élbajnokságaiban szerepelnek” – mondta csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján a szakember.

Eb-selejtezőkre készül Románia labdarúgó-válogatottja | Fotó: Román Labdarúgó-szövetség

Románia labdarúgó-válogatottja már megérkezett Pristinába, ahol pénteken 21.15 órakor lép pályára a házigazda Koszovó ellen, hogy utána hétfőn Svájc vendége legyen az Eb-selejtezők I csoportjában. Az első két forduló után Románia még hibátlan mérleggel áll az összetett második helyén. Hat pontja van akárcsak Svájcnak, miközben Koszovó 2, Andorra és Izrael 1, Fehéroroszország pedig 0 pontról folytatja a kvalifikációs sorozatot.

Iordănescu emlékeztetett arra, hogy hatosukból Svájc számít főesélyesnek, de még a selejtezősorozat elején járnak, a kvalifikáció pedig nem egyetlen meccsen dől el. „A jó rajtunk ellenére nem garantálható a pozitív eredmény. Azért meg kell dolgoznunk. De lelkesen, jó energiával érkeztünk” – fogalmazott a szakvezető.

Keretében ismét helyet kapott Ianis Hagi, ugyanakkor sérülés miatt kimaradt Florin Tănase, Răzvan Marin, Florin Niță, Vlad Chiricheș és Ionuț Radu is. A csatársorba így a Konstancai Farultól érkező Louis Munteanu kapott újoncként meghívást, de a Craiovai Universitatea középpályása, Vladimir Screciu is először öltheti magára a válogatott mezét.

A Koszovó–Románia-mérkőzést pénteken 21.45 órától az Antena 1 közvetíti élőben. Csoportjukban ez idő alatt Fehéroroszország a budapesti Szusza Ferenc Stadionban fogadja Izrael válogatottját, míg Svájc Andorra vendége lesz.

Magyarország legjobbjai majd csak szombaton lépnek pályára; 19 órától Podgoricán játszanak Montenegró válogatottjával a G csoportban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?