Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Görögországban a román ultrákat

Elítélték, megbírságolták és kitiltották Görögországból azt a hét román futballszurkolót, akit csütörtök délután tartóztattak le a határon.

A ProtoTherma beszámolója alapján a Libertatea péntek délután azt írta, hogy az ultrákat egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, ugyanakkor három évre kitiltották őket Görögország területéről és még fejenként ezer eurós bírságot is kiróttak rájuk, amiért határátlépéskor fegyvert találtak náluk. Az ERT csatorna úgy tudja, hogy a románok fellebbezést nyújtottak be az ítélet ellen. A tárgyaláson azt állították, hogy nyaralni készültek Szalonikibe, és hogy ott előkészítsék egyikük jövő év szeptemberére tervezett esküvőjét. Kés azért volt náluk, hogy azzal felvágják az utazás során vásárolt ennivalót – tájékoztatott a hellén tévécsatorna.

A Román Külügyminisztérium pénteken azt közölte, hogy a szaloniki konzulátus munkatársai segítik a futballdrukkereket.

Fotó: Peluza Latina

Úgy tudni, hogy a csütörtök délután letartóztatott személyek a Petrolul Ploiești ultrái, akik a csütörtök esti Olympiakosz Pireusz–Genk Bajnokok Ligája-selejtezőre készültek, hogy a belga csapatot támogassák. Amikor a hatóságok feltartóztatták őket, többek között bicskát és 23 festékspray-t találtak náluk. Az ultrák Facebook-oldalukon leszögezték: a meccsre tartó csapatnál az ételtáskában volt a bicska. A szurkolói mezek és a sálak, valamint a festékspray sehol a világon nem tiltott. „Határozattan elítéljük azokat a híreket, amelyek szerint a fiúk Athénba készültek volna, hogy a görög szurkolókkal verekedjenek, vagy hogy bármilyen törvénysértést kövessenek el. Szerintünk az őrizetbe vételük visszaélés a hatóságok részészéről, az emberi jogok megsértése” – olvasható a Peluza Latina oldalán közölt bejegyzésben. A drukkerek péntek koraeste arról számoltak be, hogy a hét letartóztatott társukat egyelőre még nem engedték szabadon a hellén hatóságok.

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy a héten egy görög szurkolót halálra késeltek az AEK Athén–Dinamo Zágráb labdarúgó-Bajnokok Ligája-selejtező előtt. Az esetet követően az illetékes görög miniszter menesztette a hellén rendőrség vezetőségének hét magas rangú tisztjét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?