A Kolozsvári CFR-től „igazolt” szövetségi kapitányt Románia U20-as labdarúgó-válogatottja

Dan Petrescu korábbi segítője, Costin Curelea lett Románia U20-as labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya – jelentette be csütörtökön a Román Labdarúgó-szövetség. A 39 éves egykori játékos a tavasszal távozott Daniel Pancut váltja a kispadon.

Costin Curelea lett az U20-as válogatott szövetségi kapitánya | Fotó: Román Labdarúgó-szövetség

Curelea futballistaként a Sportul Studențesc, a Dinamo Minszk, a Craiovai Universitatea és a Voluntari csatára volt. Szerepelt korábban az U21-es válogotottban, de 2011-ben, a San Marino elleni találkozón a felnőtt válogatott mezét is magára ölthette. Az edzői szakképesítést, az UEFA Pro-licencet 2021-ben szerezte meg. Másodedzőként már bemutatkozott Románia U18-as válogatottjánál is, de a legtöbbet Dan Petrescu edző oldalán dolgozott a Kolozsvári CFR-nél.

„Ez egy teljesen új kihívás a számomra, de úgy gondolom, hogy öt évnyi másodedzői tapasztalat után eljött az ideje ennek is. Sokat tanultam, előnyömre válik, hogy olyan kiváló szakember mellett dolgoztam mint Dan Petrescu. Biztos vagyok abban, hogy ez segíteni fog a pályafutásom során” – mondta kinevezését követően Curelea.

A fiatal szakvezető számára az első kihívás az U20-as Elit Liga lesz, ahol Románia mellett Csehország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Norvégia, Anglia és Portugália korosztályos válogatottjai lépnek majd pályára. Az első meccset szeptember 7-én rendezik, amikor is a román U20-as együttes a cseheket fogadja majd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?