Bemutatta Dan Petrescut a dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors

Fotó: Jeonbuk Hyundai Motors Megtartotta első sajtótájékoztatóját Dél-Koreában a Kolozsvári CFR-től öt év után távozott Dan Petrescu, aki „edzői pályafutása legnagyobb klubjaként” beszélt a Jeonbuk Hyundai Motors csapatáról.  

Mint arról beszámoltunk, a SuperLiga 3. helyén záró fellegvári vasutasok a szezon végén közös mgegyezéssel szerződést bontottak a csapatot öt bajnoki címhez vezető Dan Petrescuval, aki villámgyorsan új szerződést kapott a távoli Dél-Koreában a Jeonbuk Hyundai Motors csapatától. 

„Megtiszteltetés számomra, hogy Dél-Korea és Ázsia legnagyobb klubjánál dolgozhatok. Nagyon izgatott vagyok, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Edzőként sok tapasztalatom van, de úgy gondolom, hogy ez a legnagyobb klub, amelyet edzőként edzettem pályafutásom során, és ez nagy felelősség" - mondta bemutatkozó sajtótájékoztatóján Dan Petrescu.

A Kolozsvári CFR volt edzője azt is kifejtette, mi győzte meg arról, hogy elfogadja a Jeonbuk ajánlatát. „Amikor Kínában edzősködtem játszottam a Jeonbuk ellen az Ázsiai Bajnokok Ligájában. Nagyon jó volt a csapatuk, amikor pedig a városba jöttem, láttam, hogy milyen jó körülmények vannak itt, a szurkolók, minden. Lenyűgözött, amit láttam, és még arról is álmodtam, hogy egyszer egy ilyen klubot edzősködhetek” – hízelgett új munkáltatóinak Petrescu. 

Mint elmondta, célja, hogy legkésőbb a következő szezonban bajnoki címet nyerjen, és ehhez szerinte erősítésekre van szüksége: „Javítanunk kell a csapaton. Amikor megnyílik az átigazolási piac, mindenképpen szükségünk lesz néhány új játékosra".

NÉVJEGY
Jeonbuk Hyundai Motors
Tizenhét éve a dél-koreai Premier League-ben;
Kilencszeres országos bajnok, 2017 és 2021 között egymás után ötször;
kétszeres Ázsiai Bajnokok Ligája-győztes (2006 és 2016);
keretérték: 21,03 millió euró;
Gue-sung Cho a legértékesebb labdarúgó, értéke 2,5 millió euró
az 50 000 férőhelyes Jeonju World Cup Stadiumban játszik.

Kapcsolódók

Kimaradt?