Sajtóhír: Dan Petrescu marad a Kolozsvári CFR kispadján

Visszaverte a Román Labdarúgó Szövetség „nyomulását” a Kolozsvári CFR, a hétszeres bajnokcsapatnak - a szaksajtóban megjelent hírek szerint – sikerült olyan garanciákat adni Dan Petrescu vezetőedzőnek, hogy a szakember elutasította a szövetségi kapitányi állást.

Mint ismert, a sikertelenül zárult világbajnoki selejtezősorozat után Mirel Rădoi felállt a román labdarúgó-válogatott kispadjáról, így a Răzvan Burleanu vezette FRF-nek új szövetségi kapitány után kellett néznie. A szóba jött nevek közül elsőként Gheorghe Hagi és Răzvan Lucescu utasította el a szövetség ajánlatát. A FRF ezt követően a Kolozsvári CFR edzőjét, Dan Petrescut kereste meg, viszont a tárgyalásokat több tényező is nehezítette. Elsőként ott volt az a 400 ezer eurós kivásárlási összeg, amelyet a vasutas együttes szabott meg Petrescu esetében, amivel kapcsolatban a FRF kerek perec leszögezte, hogy nem hajlandó kifizetni. A FRF ezzel „visszadobta a labdát” a CFR és Petrescu térfelére, azt remélve, hogy a klub és az edző egyezségre tud jutni, és eltekintenek a lelépési díjtól.

A maga rendjén Dan Petrescu türelmet kért, mint fogalmazott, a labdarúgó Liga 1 idei utolsó fordulója után jelenti be döntését.

A Kolozsvári CFR vasárnap délután a FC Arges legyőzésével rekordot jelentő 19-2-es mérleggel mehetett el téli szünetre, ezzel „megvetve az ágyát” annak a hétfő délelőtti megbeszélésnek, amelyet Dan Petrescu és Ioan Varga klubtulajdonos folytatott. A ProSport és a Gazeta Sporturilor egybevágó információi szerint a felek az együttműködés folytatása mellett döntöttek. Petrescu garanciát kért és kapott vargától arra vonatkozóan, hogy a téli és a jövő nyári átigazolási időszakban tovább erősítik a csapatot, hogy a következő szezonban a CFR valós eséllyel indulhasson a Bajnokok Ligája csoportkörébe való jutásért.

A bukaresti sajtó szerint Petrescu a hétfői nap folyamán tájékoztatja döntéséről a FRF vezetőségét, amely így várhatóan a negyedik számú jelölttel, Adrian Mutuval kezd tárgyalásokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?