Döntött az UEFA az izraeli meccsekről; ez Románia válogatottját is érinti

A háború miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csütörtökön úgy határozott, hogy Izraelben nem rendezhetnek nemzetközi mérkőzéseket.

Illusztráció | Fotó: FRF

A kontinentális szervezet közleménye alapján erről már tájékoztatták az izraeli futballszövetséget, valamint az európai klubtornákon érdekelt Maccabi Haifa és a Maccabi Tel-Aviv klubokat, felkérték őket arra, hogy keressenek más országban alternatív helyszínt soron következő találkozóik megrendezésére. Az UEFA döntése meghatározatlan időre szól, illetve addig, amíg a térségben nem rendeződik a helyzet.

A sportági szervezet döntése Románia labdarúgó-válogatottját is érinti, hiszen a 2024-es Európa-bajnoki csoportselejtezők utolsó előtti, novemberi fordulójában épp Izrael ellen kell pályára lépnie idegenben. Az izraeliek októberi két találkozóját, a Svájc és a Koszovó elleni meccseket, mint ismeretes, elhalasztották, ezért az I előjelű hatosban Románia áll az élen 16 ponttal.

Az UEFA csütörtöki bejelentése alapján amúgy a Villarreal–Maccabi Haifa Európa Liga-találkozót, valamint a Maccabi Tel Aviv–Zorya Luhanszk Konferencia Liga-összecsapást sem rendezik meg az eredeti tervek szerint október 26-án, hanem december hatodikán, illetve november 25-én pótolják be azokat.

Az UEFA arról is döntött, hogy a brüsszeli merénylet miatt 1-1-es állásnál félbeszakadt Belgium–Svédország Eb-selejtezőt nem fejezik be, hanem a 1-1-es végeredménnyel jegyzik az F csoportban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?