Kihirdették a 2028-as és a 2032-es futball-Eb-k házigazdáit

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kihirdette a 2028-as és a 2032-es Európa-bajnokságok házigazdáit. A keddi bejelentés alapján előbbit Anglia, Észak-Írország, Írország, Skócia és Wales rendezik majd közösen, míg kilenc év múlva Olaszországban és Törökországban rendezik a kontinensviadalt.

Fotó: UEFA

Az UEFA emlékeztett arra, hogy a 2032-es seregszemlére az olaszok és a törökök eredetileg külön jelentkeztek, de később „egyesítették erejüket” és közös pályázattal nyerték el a rendezési jogot.

Jövőre, mint ismeretes, Németországban lesz az Eb. Az UEFA tájékoztatása alapján több mint 1,2 millió belépőt bocsátottak eladásra, amelyekért október 26-ig lehet jelentkezni. Később sorsolás útján ítélik meg a belépőket a feliratkozó vásárlóknak. További egymillió jegyet a seregszemlén részvevő csapatok szurkolóinak szánnak majd, és azokat a december 2-i sorsolást követően kezdik el árulni.

A jövő évi seregszemlére a csoport selejtezők a héten folytatódnak. Románia október 12-én Fehéroroszország vendége lesz a budapesti Szusza Ferenc Stadionban az I csoportban, míg Magyarország október 14-én Szerbia válogatottját fogadja a G csoportban. Romániával azonos csoportban szerepel Izrael is, de csütörtöki, Svájc elleni hazai meccsét a háborús helyzet miatt az UEFA elnapolta.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?