Eb-selejtezők: Izrael Koszovó elleni meccsét is elnapolták a Romániát is soraiban tudó csoportban

A várakozásoknak megfelelően Izrael labdarúgó-válogatottjának Koszovó elleni mérkőzését is elhalasztotta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). A csütörtöki, hivatalos bejelentés alapján az Európa-bajnoki csoportselejtezőkben október 15-re tervezett idegenbeli összecsapást egy későbbi időpontban pótolják, mivel az izraeli hatóságok jelenleg nem engedélyezik nemzeti csapatuknak, hogy külföldre utazzon.

Fotó: Izraeli Labdarúgó-szövetség/Facebook

Emlékezetes, hogy miután szombaton a Hamász megtámadta Izraelt és háborús állapotok alakultak ki a térségben az UEFA azonnal törölte az Izrael–Svájc Eb-selejtezőt az október 12-i műsorból. Időközben már azt is bejelentette, hogy a találkozót november 15-én szeretnék pótolni. Hogy a háború lezárul-e addig, azt még nem tudni. Azt viszont igen, hogy november 18-án Románia válogatottjának is Izrael vendégeként kellene majd pályára lépnie az I csoportban, a kvalifikáció szempontjából pedig várhatóan komoly téttel bír majd az összecsapás, hiszen hat forduló után a hatosban második helyen tanyázó „Trikolórok” mindössze egy ponttal előzik meg Izraelt.

Románia labdarúgó-válogatottja, mint ismeretes, csütörtökön 21.45 órától Fehéroroszország vendége lesz, de a mérkőzést Budapesten játsszák a Szusza Ferenc Stadionban, mivel az orosz-ukrán háború kapcsán szankcionált fehéroroszok nem rendezhetnek nemzetközi találkozót országuk területén. A meccsen nézők sem lehetnek, Edi Iordănescu román szövetségi kapitány pedig arra panaszkodott, hogy rossz minőségű a pálya állapota. Ezt tiszteletlenségnek nevezte és szerinte az ellenfelüknek kedvez. A fehérorosz sportsajtó kiemelte, hogy nem saját döntésük volt, hogy idegenben fogadják Eb-selejtezős ellenfeleiket, ugyanakkor azt feltételezik, hogy a panasszal a románok mindössze mentséget keresnek egy esetleges vereségre.

Fotó: FRF

A találkozóval kapcsolatban az is hangos visszhangot váltott ki, hogy bukaresti sportsajtó értesülései alapján a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) átiratban figyelmeztette a romániai szervezetet, hogy nem javallott rendőri védelem nélkül Budapest utcáin sétálni román színeket hordozó öltözékben. Az MLSZ kommunikációs osztálya a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy nincs tudomásuk figyelmeztetésről a fehérorosz–román mérkőzéssel kapcsolatban.

Ugyanebben az I csoportban 21.45 órakor rendezik csütörtökön az Andorra–Koszovó találkozót is, majd október 15-én Románia–Andorra (21.45 óra) és Svájc–Fehéroroszország (19 óra) párosítás szerint lépnek pályára.

1. Svájc                                 6              4              2              0              17 – 5      14
2. Románia                          6              3              3              0              9 – 4       12
3. Izrael                                6              3              2              1                7 – 7       11
4. Fehéroroszország          6              1              1               4               4 – 11      4
5. Koszovó                           6              0             4              2               5 – 8       4
6. Andorra                           6              0              2              4              3 – 10      2

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?