FRISSÍTVE - Eb-selejtező: Izrael Budapesten fogadja a trikolórokat

FRISSÍTVE: Ciprusban fogadhatja Izrael labdarúgó-válogatottja Svájc és Románia együtteseit novemberben. FRISSÍTÉS: az izraeli szövetség csütörtök este bejelentette, az eredeti tervektől eltérően, nem Cipruson, hanem Magyarországon fogadja ellenfeleit.

Fotó: Izraeli labdarúgó-szövetség

A térségben dúló háború miatt, mint ismeretes, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) meghatározatlan időre megtiltotta az izraeli futballszövetségnek, hogy az ország területén nemzetközi meccseket rendezzen. Felszólította, hogy találjon magának ideiglenes „otthont” az elmaradt, illetve soron következő találkozóinak a megszervezésére. Amint azt a Gsp.ro írta, több országot, köztük Magyarországot is számításba vették, de a szerdai bejelentés alapján a ciprusi kormány rábólintott arra, hogy az Európa-bajnoki selejtezők során októberben elmaradt Svájc elleni összecsapást, valamint a Románia elleni mérkőzést náluk játsszák le.

Emlékezetes, hogy az Izrael–Svájc meccset november 15-én pótolják, Romániát pedig november 18-án fogadja majd az izraeli együttes. Nekik októberben elmaradt a Koszovó elleni, idegenbeli találkozójuk is. Azt november 12-én pótolják. A csoportselejtezők utolsó fordulójában, november 21-én Andorra vendége lesz az izraeli válogatott.

FRISSÍTÉS: Az Izraeli Labdarúgó Szövetség (IFA) csütörtök este jelentette be, hogy az eredeti tervektől eltérően nem Cipruson, hanem Magyarországon, Budapesten fogadja majd Eb-selejtezős ellenfeleit.

Budapest neve korábban is felmerült, de aztán - földrajzi közelségi okokból - úgy tűnt, hogy Ciprusra esik a választás. Már a helyszínt is kiválasztották, az egyik nikosziai stadiont.

"Hivatalosan is tájékoztattuk az Európai Labdarúgó Szövetséget a helyszínről és a stadionról. Az elkövetkező napokban tárgyalunk arról, hogy lehetnek-e nézők a Svájc és Románia elleni talákozókon" - mondta Shino Zuaretz, az izraeli szövetség elnöke.

Izrael válogatottjának novemberi menetrendje
Koszovó - Izrael, november 12.
Izrael - Svájc, november 15.
Izrael - Románia, november 18.
Andorra - Izrael, november 21.

"Minél tovább tart a háború, annál kevesebb és rosszabb lesz a lehetőségünk arra, hogy rövid időn belül több meccset játszunk egymás után. Kénytelenek vagyunk más országban, közönség nélkül játszani. Remélem, nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy le kelljen mondanunk egy nemzetközi tornáról" - tette hozzá Zuaretz.

Az I előjelű hatosban Románia 16 ponttal áll az élen, de már nyolc meccset lejátszott, szemben Svájccal amelyik 7 találkozó során 15 pontot gyűjtött. A két elmaradt mérkőzéssel Izrael 11 ponttal a harmadik helyen áll.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?