Nadia Comăneci Sabrina Voineának adja bronzérmét

Röviddel a Nemzetközi Sportdöntőbíróság döntése után, az Antena 3 CNN hírtelevízióban jelentette be Nadia Comăneci, hogy örül a bíróság Ana Maria Bărbosu javára hozott döntésének, és egyúttal felajánlotta saját montreali bronzérmét Sabrina Voineának, aki nem kapott jóvátételt az ítélet során.

A Mediafax által idézettek szerint Nadia Comăneci, nem kívánt hivatalos álláspontot megfogalmazni arról, hogy ki milyen igazságtalanságot követett el. „Örülök Romániának. Régvárt siker ez az érem. Nem áll módomban hivatalos álláspontot megfogalmazni arról, hogy ki mit vett el és mit csinált. Én mindhárom tornászlánynak örülök. Boldog lettem volna, ha három lányt látok ott három éremmel a nyakában, mert mindannyian keményen dolgoztak, és különösen a jelenlegi helyzetben, amikor a mentális egészség védelme fontos, úgy gondolom, hogy jó lenne bátorítani és védeni ezeket a gyerekeket” – nyilatkozta a tornászlegenda.

Fotó: vault.si.com

Nadia Comăneci bejelentette, hogy montreali bronzérmét Sabrinának adja. Románia egykori bajnoka gratulált a fiatal tornászlánynak a kiváló teljesítményéhez, és külön méltatta a csapatversenyben való részvételüket is, amely során a román lányok történelmet írtak. Hozzátette, hogy Jordan teljesítményét is elismeri: „Nem szabad, hogy rossz helyzetbe kerüljön, ami történt, nem az ő hibája” – hangsúlyozta Nadia Comăneci.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?