FRISSÍTVE: Az első román érem után a magyarok kettőt is „beúsztak” a rövidpályás-Eb-n

Andrei Ungur lett a házigazda romániai válogatott első éremszerzője az Otopeniben zajló rövidpályás úszó-Eb-n. A 25 éves nagybányai sportoló 100 méter háton, a péntek délutáni döntőben holtversenyben végzett a harmadik helyen.

Fotó: Román Úszószövetség

A finálét a francia Mewen Tomac nyerte meg honfitársa, Yohann Ndoye-Brouard előtt. Andrei Ungurral holtversenyben az olasz Lorenzo Mora zárt.

Több hazai sportoló nem volt érdekelt a pénteki döntőkben, ugyanakkor David Popovici a legjobb időt úszva nyerte meg 200 gyorson az elődöntőket és kvalifikált a szombati fináléban.

Márton Richárd nagy hajrával harcolta ki a bronzérmet | Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyarországi küldöttség pénteken sem maradt érem nélkül, harmadik dobogós helyezésüket Márton Richárd harcolta ki, miután 200 pillén bronzérmet szerzett – a svájci Noe Ponti és az olasz Alberto Razzetti mögött ért célba.

Mellette még négy magyar döntős volt pénteken. Közülük Koróczy Lora 50 háton a hatodik lett, Holló Balázs 200 vegyesen a nyolcadik. A versenynap Késely Ajna és Flück Nóra fináléjával zárult 1500 méter gyorson. Az ünneplés pedig nem maradt el: a 800 gyorson két nappal ezelőtt bronzérmes Késely most ismét a harmadik helyen ért célba – a francia Anastasiia Kirpichnikova és az olasz Simona Quadarella mögött, épp ahogyan 800-on is – és ezzel megszerezte a magyar küldöttség ötödik érmét az otopeni-i kontinensviadalon. Flück Nóra az ötödik helyen zárt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?