Ezüstérmet úszott Szabó Szebasztián a rövidpályás Eb-n

Második érmét szerezte a magyarországi küldöttségnek Szabó Szebasztián, aki az Otopeni-ben zajló rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon másodikként ért célba az 50 méter gyors csütörtöki döntőjében.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 27 éves sportoló címvédőként ugrott a medencében, de ezúttal elmaradt egyéni csúcsától. A szám fináléját Európa-csúccsal nyerte meg a brit Benjamin Proud, míg Szabó a francia Florent Manaudou-val holtversenyben lett ezüstérmes.

„Az eleje nem sikerült annyira jól, mint tegnap, így a végén már csak becsuktam a szemem és a technikára koncentráltam. Ez egy ilyen szám, igazi lutri, rengetegen vagyunk, mindig más tud nyerni” – mondta az MTI-nek Szabó. Azt is elárulta, hogy az elmúlt három évben épp Prouddal együtt edzett. „Ott nem így nézett ki, de le a kalappal, fantasztikusan úszott, gratulálok neki. Én is nyilván szeretnék vele csatázni, szóval még keményebben kell edzeni” – nyilatkozta.

Ugyancsak a csütörtök koraesti döntőkben volt romániai érdekeltség is Vlad Stancu révén, aki 1500 méter gyorson állt rajthoz. A dobogóra viszont nem sikerült felverekednie magát: a hatodik helyen zárt, az ír Daniel Wiffen által megnyert fináléban.

Mint beszámoltunk róla, szerdán Késely Ajna 800 méter gyorson szerzett bronzérme jelentette a magyar küldöttség első érmét. A házigazda Romániának egyelőre még nincs érme, de péntek délelőtt már a világbajnok klasszis David Popovici is megmártózik a medencében a 200 gyors előfutamaiban, ahonnan éremesélyesként a fináléba várják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?