FRISSÍTVE: Dobogóra úszott Késely Ajna az otopeni-i medencében

Megvan az első magyar érem az Otopeniben zajló rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon: Késely Ajna a harmadikként ért célba 800 méter gyorson.

Késely Ajna a harmadikként ért célba a szerdai döntőben | Fotó: MTI/Kovács Tamás

A szám szerda koraesti döntőjében a 22 éves sportolót a francia Anastasiia Kirpichnikova és az olasz Simona Quadarella előzte csak meg, ugyanakkor honfitársa, Flück Nóra közvetlenük mögötte, a negyedik helyen zárt. „Nagyon sok ember munkája benne van ebben az eredményben, lassan egy éve dolgozom együtt Kovács Ottóval, és boldog vagyok, hogy Mikulásra tudtam hozni a magyar csapatnak egy érmet. Nyilván a rövidpálya nem az enyém alapvetően, de ez nagyon szép lezárása volt az évnek. Ezzel a lendülettel megyünk tovább, és kíváncsian várom a folytatást” – nyilatkozott az MTI-nek Késely, aki idén a párizsi olimpiára is megúszta már a szükséges szintidőt, így eredményesen zárja 2023-as évet.

A szám döntőjében romániai sportoló is volt: Diana-Gabriela Stiger a hatodikként ért célba.

A szerdai versenynap utolsó döntője a férfiak 4x50-es vegyesváltója volt, ahol a délelőtti előfutamokból Románia stafétája országos csúccsal kvalifikált. A fináléban a hatodik helyen zárt a négyes. Az aranyérem az olaszoké lett, akik a britek és a hollandok stafétáját is maguk mögé utasították.

A folytatásban román döntős lesz Vlad Stancu személyében az 1500 méter gyors csütörtöki fináléjában (19.04), de a magyarországi sportolók – köztük Szabó Szebásztián, aki 50 méter gyorson kvalifikált a döntőbe – is a várakozásoknak megfelelően teljesítettek. A magyar úszószövetség ugyanakkor szerdán arról tájékoztatott, hogy a 200 háton Eb-ezüstérmes Kovács Benedeknek pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért nem fog tudni megmártózni a romániai kontinensviadalon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?