Elutazott Párizsba a nyári olimpiai játékokra a román csapat egy része

Elindult Párizsba vasárnap a július 26-án kezdődő nyári olimpiai játékokon szereplő román csapat egy része. A román küldöttség 82 tagját a TAROM légitársaság Nadia Comăneci olimpiai bajnok tornászról elnevezett különjárata szállítja a francia fővárosba.

Vasárnap azok a román sportolók szálltak fel a gépre, akik ökölvívásban, evezésben, kerékpározásban, tornában, úszásban, vízilabdában, vívásban, asztaliteniszben és íjászatban képviselik az országot az ötkarikás játékokon.

A román olimpiai csapat tagjai a Henri Coanda nemzetközi repülőtéren, mielőtt Párizsba utaznak | Fotók: Agerpres
A Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke, Mihai Covaliu a bukaresti Henri Coandă repülőtéren tartott ceremónián emlékeztetett, Románia 100 évvel ezelőtt, 1924-ben éppen Párizsban szerezte meg első olimpiai érmét, és a 2024-es delegációnak „folytatnia kell ezt a szép történetet”. Tudjuk, hogy milyen hosszú és feszült volt a várakozás, és tudom, hogy készen álltok. Ti vagytok Románia legjobbjai, keményen megküzdöttetek az olimpiai játékokra való kijutásért. Mindannyian bízunk benne, hogy sikeresek lesztek Párizsban, mert ti vagytok a legjobbak. Sok szerencsét mindenkinek!” – fogalmazott, írja az Agerpres.



Az Országos Sportügynökség elnöke, Elisabeta Lipă rámutatott, örömmel, izgalommal, bizalommal és reménnyel telve indulnak Párizsba a sportolók, akiknek azt kívánta, hogy „repüljenek” a dobogó legfelső fokára. David Popovici úszó beszédében kiemelte, az olimpia kapcsán mindenki a teljesítményről és érmekről beszél, „ami érthető”, de az ötkarikás játékokra való kijutás már önmagában óriási teljesítmény. A július 26-ától augusztus 11-ig tartó olimpián Romániát 107 sportoló képviseli 18 sportágban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?