Erste Liga: Mindhárom erdélyi csapat bejutott az elődöntőbe

Utolsóként a Csíkszeredai Sportklub váltott jegyet a jégkorong-Erste Liga elődöntőjébe, miután a legjobb nyolc között, az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharca során hosszabbítás után 3-2-re legyőzte szerda este a Budapest Jégkorong Akadémia együttesét idegenben.

Ezzel 4-2-re nyerte meg az összesítettet, és nem kell csütörtökön bepótolnia azt a március 9-ei találkozót, amelynek eredményét bírói műhihba miatt töröltek. Amúgy azt a meccset is a Sportklub nyerte, erre pedig Mark LeRose, a hargitaiak másodedzője is emlékeztetett. „Mi edzők azt mondjuk, négyet kell nyerni. A liga döntése miatt ez most öt volt, de meg kell dicsérnem a játékosainkat, akik követték a tervet és megértették, hogy ez egy harc lesz és valóban az volt” – idézte a szakembert az Erste Liga hivatalos honlapja.

Fotó: Erste Liga

A pénteken kezdődő elődöntők során a Sportklub azzal a Ferencvárossal játszik, amelyik a negyeddöntőben 4-1-es összesítettel búcsúztatta a Debrecent. Ismeretes, hogy elsőként a címvédő Gyergyói HK kvalifikált a legjobb négy közé, miután „söpréssel”, azaz 4-0-al múlta felül az Újpestet. Az erdélyi csapatok sikere viszont teljes, hiszen a liga harmadik romániai tagja, a Brassói Corona is kiejtette 4-2-vel a DVTK Jegesmedvéket.

Ez azt jelenti, hogy már biztosan lesz erdélyi csapat a fináléban is, hiszen amíg a Sportklub a Fradival játszik az elődöntőben, addig a GYHK a barcaságiakkal csap össze. A párharcok most is az egyik fél negyedik sikeréig tartanak, és pénteken kezdődnek. Pénteken és szombaton a Ferencváros, illetve a Brassó lesz a házigazda, majd kedden és szerdán Csíkszeredába, illetve Gyergyószentmiklósra „költöznek”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?