Erste Liga – két erdélyi csapat győzött, egy kikapott

A Csíkszereda szoros mélrkőzésen, hazai pályán maradt alul a Budapest Jégkorong Akadémiával szemben, adta hírül az MTI.

A Budapest Jégkorong Akadémia hosszabbítás után 4-3-ra győzött az SC Csíkszereda otthonában az Erste Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén, így 1-1-re áll az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc. Eredetileg ez a harmadik felvonás lett volna a felek között, azonban a szombati, 1-0-s székely győzelemmel záruló találkozót újrajátsszák - amennyiben szükséges -, mert bírói műhiba történt az utolsó percben.A Gyergyói HK harmadszor is megverte az Újpestet | Fotó: MTI/Kovács Tamás

A keddi összecsapáson a vendégek szereztek vezetést a 28. percben emberelőnyben Ivan Vorobjov révén, majd Kirils Galoha növelte a különbséget, ám 13 másodperccel a szünet előtt szépített a Csíkszereda. Sofron István kettős fórban ugyan egyenlített az 52. percben, ám három percre rá Ilja Culihin révén újra BJA-nál volt az előny. Lehozott kapus mellett, emberelőnyben, azaz 6-4 elleni játékban Sofron az alapidő letelte előtt 47 másodperccel hosszabbításra mentette az összecsapást.

Az első gólig tartó ráadásban előbb rövid ideg a hazaik voltak emberelőnyben, azonban tőlük is kiállítottak egy játékost, azonos létszámban pedig Galoha betalált. A következő mérkőzést szerdán rendezik, ugyancsak Csíkszeredán.

A Gyergyói HK az Újpesti TE vendége volt, s a második harmadban el is döntötte a találkozót, háromszor talált be. Egy gól az utolsó harmadra is jutott, így a székelyföldi csapat egy győzelemre van a továbbjutástól.

A Brassói Corona szépített a DVTK Jegesmedvék otthonában az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A DVTK ugyan kétszer diadalmaskodott Brassóban, ezúttal otthon simán, 7-2-re kikapott az erdélyi csapattól, így biztos, hogy lesz ötödik felvonás ebben a párharcban.

Kapcsolódók

Kimaradt?