banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Erste Liga: totális erdélyi fölény a pénteki játéknapon

Mindhárom erdélyi csapat sikerrel vette a bajnokság pénteki akadályait a jégkorong Erste Ligában. A Brassó fölényesen, a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub szorosabb mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot. 

DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda 2–3

A miskolciak kétszer is vezettek a címvédő ellen, Mihalik András, majd Lövei Dávid talált be, de a vendégek előbb egy kipattanóból, majd egy szólóból egyenlítettek. A DVTK kettős fórban is támadhatott, de nem tudott újabb gólt szerezni a korábbi miskolci Adorjánnak.

Az utolsó harmadot jobban bírta erővel a Csíkszereda, és Salló az 51. percben betalált. A folytatásban két kiállítás is nehezítette a hazaiak helyzetét, a végén a kapuslehozatal sem segített már. A Csíkszereda vasárnap az FTC ellen folytatja, míg a DVTK majd hétfőn játszik a Brassóval.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Miskolci DVTK Jegesmedvék–Csíkszeredai Sportklub 2–3 (1–1, 1–1, 0–1)
Miskolc, 645 néző
Gólszerzők: Mihalik (2.) és Lövei (21.), ill. Péter B. (10.), Farkas (30.) és Salló (51.)
Kapura lövések száma: 28–30
Büntetőpercek: 8. ill. 8 p.

Edzői nyilatkozatok
Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK: „Azt gondolom, hogy ez egy nehéz vereség volt, mert nagyon sok energiát fektettünk bele 5 az 5 be, és azt is mondhatom, hogy kontrolláltuk a mérkőzést. Nyilván tudtuk, hogy azért ott jó a képesség és ezt megpróbáltuk valahogy úgy kezelni, hogy ezt próbáljuk eltüntetni. Azt gondolom, hogy javarészt sikerült, viszont amikor nekünk adódtak lehetőségeink emberelőnyben, azokat kihasználatlanul hagytuk, sőt inkább úgy érzem, hogy magunkra húztuk ilyenkor őket és ez tulajdonképpen döntőnek bizonyult. Azon dolgozunk majd, hogy ez dolog összeálljon. Ma sajnos nem sikerült az emberelőnyös játék. Ettől függetlenül én gratuláltam a srácoknak és büszke vagyok rájuk”.

Magnus Sundquist, vezetőedző, Csíkszereda: „Szerintem ez volt az eddigi legrosszabb meccsünk. Az ellenfél keményen dolgozott és az egész meccs során jobban akarta a győzelmet. Szerencsések vagyunk, hogy három ponttal gazdagodtunk. A koronggal és a korong nélkül is fegyelmezetlenek voltunk, és hosszú cseréink voltak. Ezeket a dolgokat nem engedhetjük meg, mert könnyen vereség lehet a vége ilyenkor. Ma fordítva is alakulhatott volna az eredmény. Szerencsére a harmadik harmadunk elfogadható volt. Úgy mentünk neki ennek a harmadnak, hogy okosan kell játszanunk, mert megvan az esélyünk a győzelemre, ha az első két harmadban mutatott játékot folytattuk volna, akkor veszíthettünk volna. A harmadik harmad miatt boldog lehetek, de az első két harmad messze áll attól, amilyen játékot mi szeretnénk játszani. A vasárnapi meccsünk előtt sok videóelemzés vár ránk”.

Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK 3–5

Fél perc elég volt Bodónak, hogy betaláljon, aztán Silló fórból növelte a különbséget, majd Sylvestre gólja után már 3-0-ra vezettek a vendégek. A 21. percben Dudkin megtörte a DAB már nyolc harmada tartó gólcsendjét. Vincze Péter állította vissza a különbséget, de a harmad végén az Acélbikák ismét kozmetikáztak az eredményen. Az utolsó felvonás nagy GYHK-fölényt hozott, még ha ez gólokban nem is mutatkozott meg. A harmad elején Fejes volt eredményes, aztán négy a három elleni helyzetből Bobcek szépített.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói Hoki Klub 3–5 (0–3, 2–1, 1–1)
Dunaújváros, 148 néző
Gólszerzők: Dutkin (21.), Pozsár (40.), Bobcek (52.), ill. Bodó (1.), Silló (7.), Sylvestre (12.), Vincze (32.), Fejes (41.)
Kapuralövések száma: 25–54
Kiállításpercek: 14, ill. 8 perc

Edzői nyilatkozatok:
Leo Gudas, vezetőedző, Dunaújváros: „Megint nem kezdtünk ideálisan, az első kapura lövésből gólt kaptunk, s az első harmad után már hárommal vezetett az ellenfél. A szünetben átbeszéltük a tennivalókat, felhívtuk a figyelmet arra, hogy még többet kell korcsolyáznunk, s második felvonástól fel is vettük a tempót, egyre jobban játszottunk, ez az, amit látni szeretnék a csapattól a folytatásban is”.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: „Vesztes meccsből érkezve mindenki szerette volna megmutatni, hogy az újpesti vereség kisiklás volt. Rengeteg lövésünk volt, s bár ezekből csak ötöt tudtunk ma beütni, nagyon sok szép dolgot csináltunk. Ahogy ment előre az idő, egyre kevesebb eladott korongunk volt, fegyelmezettek voltunk a koronggal, nem engedtük lefordulni a Dunaújvárost. Nagyon nagy helyzeteket alakítottunk ki, de egy kicsit görcsösek voltunk a befejezéseknél, összességében azonban elégedett vagyok a ma látottakkal”.

Fehérvári Titánok–Brassói Corona 0–8

Ahogy csütörtökön Újvárosban, úgy pénteken Fehérváron is gyorsan jelezte a Brassó, hogy nem bízza a véletlenre: már a 2. percben vezetett, aztán a harmad végére 30-ra lépett el. A következő három brassói gólra tíz percet kellett várni, a Titánok kapust is cserétlek a meccs felénél, de Horváth Dominik is tehetetlennek bizonyult kétszer. A Corona így két meccsen 20 gólt szerzett. Ezúttal Huard duplázott, Trotter pedig három asszisztot jegyzett.

További eredmény:
FTC-Telekom–UNI Győr ETO HC 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)

(Borítókép: Dunaújvárosi Acélbikák)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?