Erste Liga: idegenben győzött a Sportklub és a Brassó is

Az erdélyi csapatok első magyarországi fellépésével folytatódott az Erste Liga alapszakasza. A Sportklub fordulatos mérkőzésen győzött Debrecenben, míg a Brassó gálázott Dunaújvárosban. A Gyergyónak ezúttal sem termett babér az Újpest ellen.

Debreceni EAC – Csíkszeredai Sportklub 4–6

Jól kezdtek a vendégek, az első pillanattól igyekeztek nyomás alatt tartani Beczéék a mindössze 18 éves Antek Tamás kapuját. Az első találatot mégis a DEAC szerezte, az 5 percben Gőz Balázs volt eredményes (1–0). Alig négy perc múlva érkezett a válasz, a csíkiak cseh támadója, Polak kiegyenlített (1–1). Kis idő elteltével a vezetést is megszerezték a székelyföldiek, Péter Balázs az első góljának örülhetett kék-fehér színekben (1–2). Hogy mégse legyen teljes a szép számban érkezett vendégszurkolók öröme, arról a harmad vége előtt két és fél perccel Turcotte gondoskodott. Döntetlennel vonulhattak az első pihenőre a csapatok.

Villámrajtot vett a második harmadban a Debrecen, Kuleshov 21. percben bevitt találatával ismét hazai előnyt mutatott az eredményjelző (3–2). Kereken 8 perc múlva Kuljash eltüntette a különbséget, egy percre rá pedig Skacskov újra előnyhöz juttatta a Sportklubot (3–4). Hogy teljesen nyílt maradjon a záró harmad előtt a találkozó, arról Spirko gondoskodott (4–4).

Az utolsó játékrészben viszont már csak a Csíkszereda tudott betalálni. Előbb Sofron szerzett szépségdíjas találatot, majd Stach váltotta gólra Becze remek passzát (4–6). Akadt még lehetőség bőven mindkét oldalon, ám az eredmény nem változott, hiába próbálkoztak a hazaiak a kapuslehozatallal is. A Sportklub győzelemmel kezdte első szezonbeli magyarországi túráját, pénteken Miskolcon lesz jelenésük a kék-fehéreknek.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Debreceni EAC – Csíkszeredai Sportklub 4–6 (2–2, 2–2, 0–2)
Debrecen, 250 néző
Gólszerzők: Gőz (1.p.), Turcotte (18.p.), Kuleshov (21.p.), Spirko (38.p.), ill. Polak (9.p.), Péter B. (15.p.), Kuljash (29.p.), Skacskov (30.p.), Sofron (48.p.), Stach (54.p.)
Kapura lövések száma: 34 - 42
Kiállításpercek: 8, ill. 4 perc

Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona 0–12

A jkb.hu portál beszámolója szerint a két csapat az első pillanattól az utolsóig nem volt egy súlycsoportban, az első harmadot három, a másodikat négy, a harmadikat öt góllal nyerték a vendégek. Kovács Dávidot hat bekapott találat után cserélte le Leo Gudas Pinczés Bendegúzra. Radim Valchar a nagy gólzápor közepette klasszikus mesterhármast jegyzett. A Brassó a sikerével 4 meccs után felkapaszkodott a dobogóra, míg a DAB továbbra is utolsó.

UTE – Gyergyói Hoki Klub 7–3

A 6. percben máris beköszönt a pontgyáros Bodó, ám a szünet előtt Kovács Sebestyén egyenlített, 1–1. A második felvonás álomszerűen indult a lila-fehérek szemszögéből, hiszen Kiss Patrik két és fél perc alatt két gólt lőtt, 3–1, Szilassy Zoltán, a GYHK vezetőedzője ekkor kikérte az idejét.

Ezzel együtt még négy találat esett a felvonás alatt, sorrendben Silló, Suter, Bodó és Coatta volt eredményes – utóbbi kettős fórból –, így 5–3 állt a táblán, maradt tehát a kétgólos különbség. Amely aztán háromra nőtt, miután a harmadik menet elején Benk is beköszönt, Kiss Patrik ekkor asszisztot jegyzett, 6–3. A Gyergyó nem tudott megújulni, ellenben a végjátékban Coatta szerzett még egy előnygólt, ezzel 7–3-ra nyert az UTE megelőzve az eddigi listavezető MAC HKB, FTC-Telekom duót. A GYHK maradt a középmezőnyben – olvashatjuk a jkb.hu összefoglalójában.

(Borítókép: Debreceni EAC)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?