Erste Liga: Az UTE három győzelemmel tér haza Erdélyből

Harmadik erdélyi mérkőzését is megnyerte az Újpest jégkorongcsapata, a lila-fehérek hétfőn Gyergyószentmiklóson diadalmaskodtak. A Brassó és a Csíkszereda nem hibázott hazai pályán.

Hétfőn ismét erdélyi fordulót rendeztek a magyar–román közös jégkorong-bajnokságban. A Brassó és a Csíkszereda gond nélkül tartotta otthon a három pontot, azonban a Gyergyói HK tükörsima vereséget szenvedett a bajnokságot kitűnő formában kezdő Újpesttől.

Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák 8-4

Jól kezdtek az hazaiak, Gecse Hugó már a 7. percben megszerezte a vezetést. A vendégek kicsit huzigálták az oroszlán bajszát és két perc múlva Németh Péter Mihály révén egyenlítettek (1–1). Fel is mérgelődött a házigazda és szűk három perc alatt újabb három találatot vitt be Pinczés Bendegúz kapujába. Polak kezdte a gólgyártást, majd Skachkov és Becze volt eredményes (4–1). A második harmad elején Bíró Tamás tett róla, hogy biztosan ne kelljen izgulniuk a hazai nézőknek, ezt követően Németh Péter Mihály újabb góljára Sofron válaszolt (6–2).

A befejező játékrészében sem történt érdemi változás, a Sportklub megőrizte négygólos előnyét és összességében magabiztosan húzta be a kötelező jellegű győzelmet. A DAB csapatából kiemelkedett Németh Péter Mihály, aki mesterhármasig jutott, míg a hazaiak nyolc gólját nyolc különböző játékos ütötte. Pénteken következik az első Gyergyó–Sportklub derby.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 8–4 (4:1, 2:1, 2:2)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 850 néző
Gólszerzők: Gecse (8.p., Polak (10.p.), Szkacskov (11.p.), Becze (13.p.), Biró (22.p.), Sofron (37.p.), Rokaly Sz. (51.p.), Kuljas (59.p.), ill. Németh P. (10.p., 29.p. és 51.p., büntetőből), Németh Á. (45.p.)
Kapura lövések száma: 47–27
Kiállítások: 6, ill. 16 perc

Gyergyói Hoki Klub – UTE 0–3

Az Újpest két győzelemmel a háta mögött érkezett Gyergyószentmiklósra. A brassói hosszabbításos és a csíkszeredai büntetők után elért győzelem után a túra utolsó mérkőzésén villámrajtot vettek a lilák, Kovács Alex fél perc után betalált (0–1). A második harmad újra egy szem újpesti gólt hozott, Benk emberhátrányból növelte az előnyt (0–2). A befejező játékrész felénél Suter tett pontot a mérkőzés végére egy gyors támadást követően (0–3). Az UTE bravúrosan kezdte a szezont, míg a Gyergyó két gólzáporos győzelem után nem tudott betalálni. A lilák pénteken Miskolcon folytathatják menetelésüket.

Erste Liga alapszakasz
Gyergyói Hoki Klub–UTE 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
Gyergyószentmiklós, 450 néző
Gólszerzők: Kovács A. (1.p.), Benk (29.p.), Suter (51.p.)
Kapura lövések száma: 39–38
Kiállításpercek: 6, ill. 8 perc

Brassói Corona – Fehérvári Titánok 7–4

A Brassóba visszatért az egymeccses eltiltását szombaton letöltő Zagidullin. A jkb.hu beszámolója szerint a meccs első harmadában a hazaiak Valchar és Hunt góljaival elhúztak 2-0-ra, aztán a 19. percben Németh Kristóf emberelőnyben szépített. A középső felvonásban Trotter mesterhármast szerzett, rajta kívül Huard is betalált a brassóiaktól, míg a Titánoknál Vesutkin volt eredményes, így 6-2-es állással vonultak a csapatok a második szünetre.

A harmadik játékrész kevésbé szólt a jégkorongról, foglaltak voltak a büntetőpadok. A végjátékban Vesutkin és Parragi kozmetikázott az eredményen, utóbbi játékosnak ez volt az első Erste Liga-gólja. A 7–4-es végeredményt Huard állította be 45 másodperccel a vége előtt. A Brassó legközelebb szeptember 30-án lép jégre, amikor Dunaújvárosba utazik. A Titánok vasárnap Győrben szerepelnek.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Brassói Corona–Fehérvári Titánok 7–4 (2:1, 4:1, 1:2)
Brassó Olimpiai Jégcsarnok
Gólszerzők: Valchar (6.p.), Hunt (13.p.), Trotter (31., 34. és 40.p., büntetőből), Huard (35. és 60.p.), ill. Németh (19.p.), Vesutkin (34. és 57.p.), Parragi (59.p.)
Kapura lövések száma: 41–29
Kiállítások: 44, ill. 39 perc

(Borítókép: Gyergyói Hoki Klub)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?