Jégkorong: győzött utolsó felkészülési mérkőzésén a Csíkszeredai Sportklub

Kétgólos győzelmet aratott hazai pályán a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Háromszéki Ágyúsok elleni kedden este lejátszott felkészülési meccsen. Az Erste Liga előző két kiírásának győztese győzelemmel hangolt a magyar bázisú nemzetközi bajnokság pénteki rajtjára, amikor a Fehérvári Titánok gárdáját fogadja a Vákár Lajos Műjégpályán.

Az újonnan alakult Háromszéki Ágyúsok elleni zárt kapus edzőmérkőzéssel tett pontot a hosszú felkészülési időszaknak a Csíkszeredai Sportklub kétszeres Erste Liga –győztes alakulata. Bár a román bajnokság újonca szerzett vezetést, a Sportklub hamar a maga javára fordította az eredményt. Erre még volt válaszuk az Ágyúsoknak, akik a második játékrészben kiegyenlítettek, végül azonban kétgólos győzelmet aratott a házigazda.

Jégkorong, felkészülési mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Háromszéki Ágyúsok 5-3 (2-1, 2-1, 1-1)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, zárt kapuk mögött
Gólszerzők:
Sportklub
: Reisz Áron, Péter Balázs, Fodor Csanád, Sofron István és David Stach
Ágyúsok: Ilyés Tamás, Biró Mátyás és Antal Előd 

A pénteken rajtoló, 2021/22-es Erste Liga-szezonban a 11 csapatos alapszakasz szeptember 17-én kezdődik öt összecsapással, minden együttes 40 mérkőzést vív meg, az utolsó játéknap február 19. Középszakasz nem lesz, 6 együttes rájátszásba kerül, a 7–10. helyezettek playoff-kvalifikációznak 3 nyert meccsig. A rájátszásban minden párharcban 4-szer kell győzni, ahogyan eddig is, és az első körben ellenfélválasztás lesz.

A mérkőzésekre a hatályos szabályok alapján csakis védettségi igazolvánnyal lehet kilátogatni, nézőszám-limit azonban a magyarországi létesítményekben nincs, míg az erdélyi mérkőzéseken az érvényes romániai jogszabályok alapján történik a nézők fogadása.

(Borítókép: Háromszéki Ágyúsok)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?