Erste Liga: igazi nagyágyú szerződtetését jelentette be a Csíkszeredai Sportklub

A nyári átigazolási szezont igazi nagyágyú igazolásával zárta a Csíkszeredai Sportklub csapata. Az Erste Liga előző két kiírásának győztese csütörtökön jelentette be a komoly nemzetközi rutinnal rendelkező fehérorosz Szergej Kosztyicin szerződtetését. A héten elkezdődött a bérletek árusítása is a székelyföldi klubnál.

A Csíkszeredai Sportklub a hokiszezon rajtja előtti utolsó hétre még tartogatott egy meglepetést. A kék-fehér klub csütörtökön jelentette be Szergej Kosztyicin szerződtetését.

A 34 éves szélső hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. A jegkorongblog.hu szakportál szerint volt 152 pontos OHL-szezonja, majd 2007 és 2013 között az NHL-ben 353 alapszakasz-mérkőzésen 67 gólt lőtt és 109 gólpasszt jegyzett – legerősebb évadában 50 egységig jutott a Nashville-ben –, míg a playoffokban 40 meccsen 4+11 pontot hozott.

Ezt követően 6 éven át különböző KHL-csapatokban játszott, ám az idő múlásával egyre romlottak a mutatói, a tendencián a Dinamo Minszk csapatkapitányaként sem tudott változtatni – olvashattuk a róla szóló bemutatásban.

Ezek után a teljes 2019/20-as szezont kihagyta, majd a legutóbbi idényben elfogadta az ICEHL-es Bratislava Capitals ajánlatát. A szlovákoknál összesen 19 találkozón lépett jégre, 3+5 pontot szerzett, ebből 2+2-t a rájátszásban. Nyáron a Sahtyor Szoligorszkban bukkant fel bátyjával, Andrejjel együtt – ide szerződött a Gyergyóból és a DEAC-ból ismert Dmitrij Pesztunov –, mérkőzéseket játszott, amelyeken gólokat és pontokat szerzett, ám néhány hét múltán elhagyták mindketten a fehérorosz extraligás együttest.

Szergej Kosztyicin a hazáját 7 világbajnokságon képviselte, emellett szerepelt a 2010-es olimpián is, ahol 4 meccsen 2+3 ponttal a nemzeti csapat legjobbja volt 11 évvel ezelőtt.

A nyári szünetben alaposan megerősített Sportklub hazai pályán, a Fehérvári Titánok ellen kezdi az új évadot szeptember 17-én, pénteken.

A csíkszeredai csapathoz kapcsolódó hír, hogy elkezdték az éves bérletek árusítását. A 2021/2022-es Erste Liga, valamint a román bajnokság küzdelmeire a teljes árú bérlet az A, B, C, D, E és G szektorokba 500 lejbe kerül, míg a nappali tagozatos diákoknak 26 éves korig, nőknek, valamint az 1956. december 31. előtt születteknek az A, B, C, D, E és G szektorokba – 400 lejt kell fizetniük. A VIP bérletért 2500 lejt kér a klub, ezért kárpitozott székekből nézhetőek a meccsek, valamint külön bejárat és büfé is várja azokat, akik mélyebben a zsebükbe nyúlnak. A klub 50 lejes kedvezményben részesíti azokat, akik támogatói bérletet váltottak és a 2020–2021-es idényre, ennek igénybevételéhez fel kell mutatni vásárláskor a 2020–2021-es idényre szóló bérletet. A 2021–2022-es idényre egy belépőjegy az Erste Ligára és a romániai bajnokságra is egységesen 25 lejbe kerül, a 130 cm-nél alacsonyabb gyerekeknek a belépés díjmentes. A bérletek hétfőtől csütörtökig 10-15, a pénteki napokon pedig 10-13 óra között válthatók ki a Sportklub székhelyén, a Vákár Lajos Műjégpályán.

(Borítókép: elitprospects.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?