Magyar válogatott kapussal erősített a Csíkszeredai Sportklub

Adorján Attila „hazaigazolásával” erősítette keretét a Csíkszeredai Sportklub, miután a csíkszeredai születésű kapus aláírt az Erste Liga győztes székelyföldi csapathoz.

A következő szezonban újra magára ölti a kék-fehér mezt Adorján Attila – jelentette be közösségi oldalán a Csíkszeredai Sportklub. Mint írták, a játékos fiatalon került Magyarországra, kipróbálhatta magát a szlovák extraligában, és a finn Mestis-ben is, román és magyar válogatottságig jutva.

„Nagyon örülök, hogy újra szülővárosom csapatában játszhatok. Úgy gondolom nagy megtiszteltetés és felelősség ebben a csapatban játszani, a liga legnagyobb szurkoló tábora előtt. Az elmúlt 3 évben minden bajnokságban sikeres volt a csapat, én mindent meg fogok tenni, hogy további sikereket érjünk el és a csapat hasznos tagja legyek” – nyilatkozta az igazolás bejelentését követően Adorján.

Az 1996-os születésű játékos korosztályos román jégkorong-válogatott tagjaként ott volt Brassóban a 2013-as téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválon, ahol a hatodik helyen zártak. A román U18-as válogatott tagjaként jégkorong világbajnoki bronzérmet szerzett Tallinban. A DVTK Jegesmedvék csapatával kétszer szerzett MOL Liga bajnoki címet, és Divízió II-es Világbajnoki győzelmet is ünnepelhetett a román U20-as csapat kapusaként.

(Borítókép: DVTK Jegesmedvék)

Kapcsolódók

Kimaradt?