Jégkorong: svéd edzővel kezdi meg a felkészülést a Csíkszeredai Sportklub

A svéd Magnus Sundquist irányításával kezdi meg a felkészülést az új szezonra a Csíkszeredai Sportklub férfi jégkorongcsapata. A szakember érkezését közösségi oldalán jelentette be hétfőn a székelyföldi klub.

A legmagasabb szintű északi jégkorongligákban szerzett, 15 éves edzői tapasztalattal a háta mögött érkezik Csíkszeredába az Erste Liga-győztes Sportklub új vezetőedzője – számolt be közösségi oldalán a kék-fehér klub vezetősége hétfőn. Magnus Sundquist Svédországból helyezi át székhelyét a Hargita alatti városba, előtte éveket dolgozott Dániában és Norvégiában is és a dán jégkorong szövetségnél is tevékenykedett.

Az 55 éves szakember a klub Facebook-oldalán megjelent interjújában elmondta: egész életét a jégkorong töltötte ki és úgy érezte, közel állnak hozzá a székelyföldi klub célkitűzései. Készen áll a kihívásokra, amelyek a Sportklub vezetőedzőjeként rá várnak. Az edző kifejtette: a mindennapos, kemény munkában hisz.

„Világos kell legyen és az is lesz, mit várok el. Napról napra jobbak kell legyünk, fokozatosan előre kell lépnünk a saját rendszerünkben, egyre magabiztosabbak kell legyünk, ez növelni fogja az önbizalomszintünket is. Remélem a tudásommal hozzá tudok járulni - az érett, top játékosok segítségével - a fiatal tehetségek fejlődéséhez is” – fogalmazott.

A szakember hozzátette: sok jót hallott a csíkszeredai közönségről és reményét fejezte ki aziránt, hogy engedélyezni fogják a nézők részvételét az új szezon mérkőzésein.

„Nyerni akarok, nyerni akarunk legyen az játékos, edző, szurkoló, a klub maga. Egyet megígérhetek, keményen dolgozunk, és kiteszünk mindent a jégre" – szögezte le Magnus Sundquist.

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?