FRISSÍTVE - Megnyerték az Erste Liga döntőjét: újra bajnok a Csíkszeredai Sportklub

Fotók: Gábos Albin | A képekre kattintva galéria nyílikFRISSÍTVE - Tíz év után ülhetett fel újra egyedül a magyar bázisú nemzetközi bajnokság trónjára a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A székelyföldiek hazai pályán győzték le csütörtök este a Brassói Corona csapatát a döntő sorozat hatodik összecsapásán (Fotók: Gábos Albin).

Alaposan belekezdtek a felek, szó sem volt óvatos játékról a Sportklub és a Corona közötti finálé hatodik, csíkszeredai mérkőzésén. Élvezetes játék alakult ki, nem fukarkodtak a gólhelyzetekkel a csapatok. Némileg a Sportklub tűnt veszélyesebbnek, ám a brassói ellentámadásokban is ott volt a gólszerzés lehetősége.

A meccs első emberelőnyét a csíkszeredaik kapták, de Beczéék nem tudtak élni a lehetőséggel. A 17. percben a hazai csapat került hátrányba, ám a Corona sem tudta kihasználni a létszámtöbbletet. Ami nem ment emberelőnyben, sikerült egyenlő létszám mellett. A vendégek a 19. percben megszerezték a vezetést. Fowlie volt eredményes, igaz, a gólhoz kellett a hazai védelem nagy hibája is (0-1). Minimális vendégvezetéssel mentek az első pihenőre a csapatok, még semmi sem dőlt el.

Némi technikai probléma hátráltatta a második felvonás kezdését. A szünetben lekapcsolódott a világítótestek egy része, és nem tudták időben újra üzembe helyezni a lámpákat. A csapatok és a játékvezetők kijöttek, majd visszahúzódtak az öltözőkbe. Végül jó negyedórás várakozás után indulhatott újra útjára a korong.

Nehezen találták a ritmust a kényszerszünetet követően a csapatok, elsőként a Sportklub tudott váltani és fölényt kialakítani. Sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket a hazaiak. Végül a kék-fehér nyomás a 24. percben érett góllá, Becze érkezett jól a kapu elé és gyötörte be a pakkot a hálóba. A játékvezetők megnézték a gól előtti szituációt videón, majd rövid tanakodás után megadták (1-1).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Támadásban maradtak a házigazdák, Papp Szabolcsék szinte lélegzethez sem hagyták jutni a Brassót. Öt perc múlva érkezett a következő gól, és a játék alapján teljesen megérdemelten fordította meg az állást a csíki csapat, Taratukhin volt a gólszerző (2-1). Ezt követően kicsit magához tért a Corona és vezetett néhány veszélyes akciót, ám ismét a Szereda ért el újabb találatot, Becze újra közelről gyömszölte a kapuba a korongot (3-1).

A döntő persze azért döntő, hogy egyik fél se dőlhessen hátra. A vendégek két perccel a játékrész vége előtt korongot szereztek a hazai harmadban, és McFadden nagy gólt ragasztott Adorján kapujába (3-2). A második húsz percben történt egy sajnálatos sérülés is. A 34. percben a hazaiak játékosa, Tousignant terült el a jégen, miután szabálytalanul leütközte Vasile. A kék-fehérek 43-asának erősen vérzett az arca, nem is tudott visszatérni a jégre a középső harmadban.

Jól kezdték a hazaiak a záró játékrészt is, a 44. percben Blackwater újra kettőre növelte az előnyt (4-2). Kapaszkodtak a vendégek, alig telt el két perc a hazai találat után, Fowlie hozta fel egy gólra a sárgákat (4-3). A pontot az i-re Farkas Tamás tette fel, a kék-fehérek 92-ese a Tőke levitele után üresen maradt kapuba helyezte a mindent eldöntő találatot. Az Erste Liga 2020/2021-es szezonjának győztese a Csíkszeredai Sportklub csapata! A székelyföldi alakulat utoljára 10 évvel ezelőtt nyerte meg a magyar bázisú nemzetközi bajnokságot, az előző, félbemaradt szezonban pedig a Ferencváros csapatával megosztva kapta meg a ligagyőztes címet.

Örömszavak:
"Szenzációs dolog történt! Nagyon nagy öröm. A fiúk megérdemelték, ma este is annyiszor felálltak. Ez a szezon szenzációs volt, a nehéz körülmények ellenére. Hajrá, Szereda!" - Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

"A román kupát decemberben elveszítettük, ezt most be kellett húzni. Nagyon jó érzés! Mindig jó győzni!" - Papp Szabolcs, a Sportklub csapatkapitánya.

"Ezért dolgoztunk egész szezonban, ez volt a kívánságunk, ez volt az álmunk. Úgy gondolom, hogy megdolgoztunk érte, az történt, amit akartunk. Most ünnepelünk, utána készülünk a román bajnokságra. Megnyerjük azt is!" - Becze Tihamér, a Sportklub csatára, az alapszakasz legeredményesebb játékosa az Erste Ligában.

"Igazi csapatmunka volt. Mindegy, hogy ki lövi a gólt, vagy ki kapja, együtt, csapatként küzdöttünk és úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet. Most megünnepeljük ezt a győzelmet és próbáljuk kipihenni magunkat, utána egy-két nap pihenő és készülünk a román bajnokságra. Természetesen győzni akarunk ott is" - Farkas Tamás, a Sportklub ötödik góljának szerzője.

"Nem volt könnyű, főleg ebben a szezonban. A nézők nem lehettek ott a lelátókon. Ilyenkor sajnos a támogató is kevesebb, de örülünk,hogy összejött. Jó csapatot raktunk össze, örülünk, hogy nyertünk. Még egy nehéz hónap következik a román bajnokságban, de reméljük, hogy azt is behúzzuk!" - Csató-Kovács Imre, a Sportklub egyik főtámogatója.

Erste Liga döntő, 6. mérkőzés
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, zárt kapuk mögött
Csíkszeredai Sportklub - Brassói Corona 5-3 (0-1, 3-1, 2-1)
gólszerzők: Becze (24., 37.), Taratuhin (29.), Blackwater (44.), Farkas (59.), illetve Fowlie (19., 46.), McFadden (39.)
A párharc végeredménye: 4-2 a Csíkszereda javára.

Sajnos a Sportklub nézői nem lehettek ott a lelátókon. Hatalmas csata zajlott a jégen. A lefújás utáni pillanatok. Megvan! Jason Morgan, a Sportklub vezetőedzője a levegőben. Becze Tihamér az Erste Liga döntőjének MVP-je. A legjobb csatár díját a rájátszás gólrekordját megdöntő John Antony Combs kapta. Volt, aki a vérét adta a győzelemért. A győztes csapat az Erste Liga kupájával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?