Egyenlített Csíkszeredában a Brassó az Erste Liga döntőjében

Fordulatos, izgalmas mérkőzést és a vendég Brassó győzelmét hozta a jégkorong Erste Liga döntőjének negyedik, vasárnapi összecsapása Csíkszeredában. A Corona három gólos hátrányból felállva húzta be a győzelmet és egyenlítette ki a párharc összesített állását.

Eseménydús első harmadot produkáltak a felek a Vákár Lajos Műjégpályán. A Brassó a hátrányban lévő csapatok lendületével vetette bele magát a küzdelembe, ám a gólokat a hazaiak szerezték. A kezdeti álmosságból ocsúdva szűk öt perc alatt hármat tettek közé Beczéék. A csatárból védővé avanzsált Farkas Tamás törte meg a jeget a 6. percben (1-0), másfél perc elteltével Becze ért bele jó ütemben Taratukhin beadásába (2-0), majd az első emberelőnyt kihasználva Tousignant pofozta be a harmadikat egy végletekig kijátszott szituációban (3-0).

Tíz perc játék után tehát háromgólos előnyt dolgozott ki a székelyföldi csapat. Ekkor nem sokan fogadtak volna a Corona győzelmére, ám még rengeteg idő volt hátra és egy Csíkszereda-Brassó derby sohasem a sima végkimenetelről szól. A vendégek szakvezetése meglépte, amit egy ilyen szituációban szinte kötelező megtenni és lecserélte a sokkot (és három gólt) kapó Tőkét. Érkezett Patrik Polc és a brassói feltámadás.  A 12. percben Fowlie emberelőnyben zárkóztatta a sárgákat (3-1), a játékrész vége előtt kevéssel pedig Finucci szerzett nagy gólt, teljesen nyílttá téve így az összecsapást (3-2).Fotó: Pál Zoltán | Csíkszeredai Sportklub

Óvatosabb játékot hozott a középső játékrész, a csapatok érezhetően nem vállaltak fölösleges kockázatot. Öt perc elteltével azonban villant Combs és ismét kettőre növelte a hazai előnyt (4-2). Hosszú ideig nem változott az eredmény, a csapatok lőttek becsülettel, ám a kapusok a helyükön voltak, egy alkalommal pedig a kapuvas is a vendégek segítségére sietett. Hogy ne lehessenek nyugodtak a záró harmad előtt a hazaiak, arról Molnár Zsombor gondoskodott, aki a dudaszó előtt másfél perccel szép egyéni akció végén szerzett gólt (4-3).

Alig futottak ki a csapatok a harmadik harmadra, máris egyenlített a Brassó, Klempa éles szögből mattolta Szamankovot (4-4). A továbbiakban nagyon visszavettek a csapatok, bár itt is, ott is akadtak helyzetek, ám az eredmény nem változott, következhetett a hosszabbítás. A ráadásban percekig nem sok minden történt, majd egy Láday lövést követően nem érkezett vissza védekezni a hazai csapat, Bors pedig szépen használta ki a lehetőséget (4-5).

A Brassó győzelmével visszavette a pályaelőnyét és összesítésben 2-2-re módosította az állást. Kedden Brassóban folytatják a felek a döntő sorozatot.

Kapcsolódók

Kimaradt?