Erste Liga: egyenlített a Brassói Corona

Nem tudta megismételni előző napi fegyelmezett játékát a Sportklub és alulmaradt az Erste Liga döntőjének második összecsapásán a Brassóval szemben. A párharc állása egy-egy, a csíkszeredaiak hétvégén hazai pályán javíthatnak.

Másodszor feszültek egymásnak a felek az Erste Liga döntőjében szerdán Brassóban. Az első összecsapás meglepően könnyed Sportklub győzelmet hozott, így számítani lehetett arra, hogy a Corona összekapja magát a folytatásra. Ennek megfelelően kezdtek a sárga-kékek, alig egy perc telt el és előnyhöz jutottak, Gliga volt a gólszerző (1-0). A hazaiak vezető találata után sokáig csak kiállításokat jegyezhettünk fel, szám szerint hármat. A Brassó kétszer, a Sportklub egyszer játszhatott előnyben, ám ezúttal mindkét oldalon kihasználatlanul maradtak a létszámfölényes helyzetek.

Feltűnően nehezen találta a ritmust a csíki csapat, ám a játékrész végéhez közeledve mégis megfordították az állást Jason Morgan tanítványai. Fél perccel a szünet előtt Becze lőtte be a kipattanót Papp Szabolcs lökete után (1-1), majd a középkezdés után Combs volt eredményes (1-2). Nehéz jelzőket találni az amerikai csatár rájátszásban mutatott teljesítményére, aki a 17. gólját jegyezte a playoffban.Fotó: Brassói Corona

Nem indult jól a középső játékrész csíki szempontból, a 25. percben  Klempa egyenlítette ki az állást (2-2). Szétesett csapat benyomását keltette az ezt követő percekben a Sportklub. A székelyföldiek Szamankov védéseinek köszönhették, hogy partyban maradhattak. A 32. percben már a fehérorosz hálóőr sem segíthetett, Fowlie révén újra magához ragadta a vezetést a Corona (3-2). A harmad második felében még kimaradt egy vendégelőny, a dudaszó előtt pedig Molnár Zoltán fegyelmezetlensége miatt került emberhátrányba a Brassó.

Nem tudott élni az áthúzódó emberelőnnyel a Sportklub, továbbra is hiányzott az igazi átütőerő a kék-fehérek játékából. Egy-egy előnyt herdáltak el a csapatok a záró játékrészben, más különös esemény nem történt. A Sportklub nem tudott megújulni, a Brassó magabiztosan őrizte az előnyét. A közepes lángon pislákoló csíkszeredai csapat ezúttal nem tudta hozni lelkes, gólerős játékát, a Brassónak pedig közepes teljesítmény is elég volt ahhoz, hogy kiegyenlítse a párharc állását. A felek 1-1-ről folytatják szombaton Csíkszeredában.

Kapcsolódók

Kimaradt?