Erste Liga: magabiztos Sportklub-siker a döntő első meccsén

Nem hozott jó játékot és elmaradtak a nagyobb izgalmak is az Erste Liga döntőjének első összecsapásán. A Csíkszeredai Sportklub magabiztosan, helyzeteivel jól gazdálkodva győzött a Brassói Corona otthonában és 1-0 arányban vezet a négy győzelemig tartó döntő sorozatban.

Az Erste Ligában 2014-ig kell visszamennünk ahhoz, hogy olyan döntőt találjunk, amelynek nem volt magyarországi résztvevője, akkor a Brassó és az Érsekújvár küzdött meg az elsőségért. A sorozat hét éve a felvidékiek sikerével ért véget. Ezúttal biztos, hogy Erdélybe kerül a magyar bázisú nemzetközi bajnokság trófeája, hiszen az újra döntőző Corona a Csíkszeredai Sportklubbal néz farkasszemet. Azzal a Sportklubbal, amelyik a jégen utoljára éppen 10 éve diadalmaskodott a ligában, amikor HSC Csíkszereda néven a DAB Docler gárdáját múlta felül. Az előző szezonban pedig játék nélkül, megosztva lettek elsők a székelyföldiek az FTC-Telekom csapatával karöltve.

Óvatos játékot hozott a döntő brassói nyitánya, jóindulattal sem mondható el, hogy egymásnak estek volna a felek. A játékrész egy-egy kiállítást hozott mindkét oldalon. Míg a házigazda nem élt a lehetőséggel, addig a Sportklub igen, és Bíró Tamás révén megszerezték a vezetést a 18. percben (0-1).Fotó: Brassói Corona

A középső harmadot áthúzódó előnyben kezdték a kék-sárgák, ám ezúttal sem sikerült a gólszerzés. A második harmad további részében hiába próbálta fokozni a nyomást a hazai alakulat, nem volt átütő erő a támadásaikban, és Szamankov ismét a rájátszás-beli formáját hozta. A 25. percben pedig megduplázta előnyét a Csíkszereda, az első gól szerzője, Bíró ezúttal gólpasszt adott, Căsăneanut szolgálta ki remekül, aki közelről nem hibázott (0-2).

A záró felvonás elején háromra növelte a különbséget a csíki csapat, a tizenhatodik (!) playoff gólját szerző Combs volt eredményes emberelőnyből (0-3). A brassóaik mentek előre becsülettel, ám ezen az estén semmi sem akart összejönni nekik, és Szamankov továbbra is ihletett formában védett. Az utolsó percek különösebb izgalmak nélkül teltek el, az egész mérkőzés színvonala elmaradt az előzetes várakozásoktól. Ez azonban mit sem von le a Sportklub érdemeiből, akik magabiztosan vették el az alapszakasz-győztes brassóiak pályaelőnyét és 1-0-ra vezetnek a döntő párharcban. Folytatás szerdán szintén Brassóban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?