Erste Liga: életben tartotta továbbjutási reményeit a Sportklub ellen a Ferencváros

Kemény csata volt | Fotó: ersteliga.huAz FTC-Telekom hazai pályán 3–1-re legyőzte a vele társbajnok Csíkszeredai Sportklubot a jégkorong Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén, így összesítésben 3–2-re szépített.

A feszült, sok kiállítással tarkított találkozón a második harmad végén került előnybe az erdélyi gárda – a harmadik összecsapást eldöntő – Andrej Taratuhin találatával.

A legutóbbi két kiírásban bajnok FTC villámrajtot vett a harmadik húsz percben: húsz másodperc elteltével Somogyi Balázs egyenlített. Sőt, a sorra érkező kisebb verekedések után Hegyi Ádám már a vezetést szerezte meg a zöld-fehéreknek a játékrész derekához közeledve. A Csíkszereda hajrázott az egyenlítésért, emberelőnyben kapuvasig is eljutott, kapuslehozatallal is próbálkozott, ám ebből is a Ferencváros jött ki jobban: Tóth Adrián élt az üreskapus lehetőséggel.

A párharc csütörtökön folytatódik, Csíkszeredában.

Erste Liga, elődöntő, 5. mérkőzés:
FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub 3–1 (0–0, 0–1, 3–0), gólszerzők: Somogyi (41.), Hegyi (48.), Tóth A. (59.), illetve Taratuhin (40.). Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Csíkszereda javára.
Brassói Corona–Debreceni EAC 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után, gólszerző: Borisenko (65.). Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Brassó javára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?