Erste Liga: hosszabbításos győzelemmel fordított a Sportklub

Izgalmasan alakultak az Erste Liga elődöntőinek szombati összecsapásai. A Debrecen nagy hátrányból állt fel a Brassó ellen, ám megfordítani nem tudta az eredményt, így szépített az erdélyi csapat. A Csíkszeredai Sportklub hazai pályán hosszabbítás után kerekedett felül az FTC-Telekom gárdáján. Mindkét párharc 2–1-es összesített állásról folytatódik.

Két érdekesen alakuló mérkőzést követően Csíkszeredában folytatódott az előző kiírás társbajnokainak elődöntős összecsapása. A sima ferencvárosi, majd hasonlóan egyértelmű Sportklub győzelmet követően érkeztek a felek a harmadik mérkőzéshez. A találkozó óvatos játékkal indult, látványos jégkorongról egyáltalán nem beszélhettünk az első harmadban. Egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni kevés gólhelyzet alakult ki a kapuk előtt.

A Sportklub kapta a játékrész egyetlen emberelőnyét, ám nem tudott élni a lehetőséggel, viszont az FTC bő egy perccel a vége előtt Somogyi találatával előnybe került (0–1). Az első húsz perc krónikájához tartozik, hogy a hazaiak csatára, Fodor Csanád egy ütközést követően megsérült és nem tudta folytatni a játékot. Az első hírek szerint agyrázkódást szenvedett a kék-fehérek tízes számot viselő közönségkedvence.

Növelte  a nyomást a második harmadban a Ferencváros. A zöld-fehér játékosok letámadással igyekeztek megzavarni a hazaiakat. Ez jó ideig sikerült is nekik, aztán Becze harcossága meghozta a hazai egyenlítő gólt. Az alapszakasz pontkirálya nagyot küzdött egy korongért, majd mesterien tálalt Taratukhin elé, aki nem hibázta el a helyzetet (1–1). Ebben a játékrészben egy-egy kiállítást ítéltek a játékvezetők mindkét oldalon, ám további találatot nem jegyezhettünk fel.Fotó: Pál Zoltán | Csíkszeredai Sportklub

Nem változott a játék képe a záró játékrészben, a Ferencváros jól kontrollálta a találkozót, nem hagyta kibontakozni a hazai támadásokat. Közben a másik oldalon sem jegyezhettünk fel sok gólhelyzetet. Amikor mégis veszélyeztettek a zöldek, Szamankov a helyén volt. Öt perc volt hátra, amikor Kóger értékesített egy kipattanó korongot és ismét előnybe kerültek a vendégek (1–2). A hajrában újra sikerült kiegyenlíteniük a hazaiaknak, Combs lövése a hátsó hálótartó vasról vágódott ki, a játékvezetők pedig rövid videozást követően gólt ítéltek (2–2). További gólok nem születtek, így következhetett a hosszabbítás.

Mindössze fél perc telt el a ráadásból, amikor bevitte a győztes találatot a Sportklub. A középkezdést követően jól vitték be a Ferencváros harmadába a korongot a kékek, Becze ismét mesteri passzt adott Taratukhinnak, akinek arra is volt ideje, hogy igazítson a korongon, mielőtt Arany kapujába lőtte. A maga javára fordította az összesített állást a Sportklub, így némileg nyugodtabban futhat neki a negyedik összecsapásnak, amit vasárnap játszanak szintén Csíkszeredában.

Mint arról beszámoltunk, a másik elődöntőben Debrecenben győzött a Brassó 6–4-re, és összesítésben 2–1-re alakította a párharcot; folytatás vasárnap szintén Debrecenben.Fotó: Debreceni EAC

Edzői nyilatkozatok:
David Musial, vezetőedző DEAC: Véleményem szerint, a rájátszásban 60 percen keresztül koncentráltan kell játszanod, nem csak 40 percen keresztül. Az első 10-15 percben nem voltunk elég jól és ez megbosszulta magát, utána viszont elkezdtünk egyre jobban játszani a 2. és 3. harmadban. Ezt a 2. és 3. harmadot szeretnénk megtartani magunknak a holnapi mérkőzésre és folytani ahogy a végén játszottunk.
Dave MacQueen, vezetőedző Brassói Corona: Ahogy mondta, a győzelem kulcsa a jó kezdés volt. Tudjuk róluk hogy egy gólerős csapatról van szó, akik tudják hogyan kell gólt lőni és tudtuk, ha nem fogjuk jól kezelni a korongot a fontos területeken, akkor nem fognak jól alakulni a dolgok. Az első harmadban fontos volt számunkra, hogy helyzeteket tudtunk kialakítani, mivel az első két meccsből is láttuk, ha vezetést szereznek, akkor nehéz ellünk játszani, ha futni kell az eredmény után. Két percig örülünk a győzelemnek, aztán már a holnapra kell koncentrálni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?