Erste Liga: visszavágott a Sportklub, a továbbjutás küszöbén a DEAC

Alaposan visszavágott szerda este a Csíkszereda a Ferencvárosnak az Erste Liga elődöntőinek második mérkőzésén. A székelyföldiek talpra álltak az előző napi vereségüket követően és lemásolták a keddi eredményt, csakhogy ezúttal fordított előjellel, és 5-1 arányban győztek Budapesten. A Debrecen újabb brassói sikerével nagy lépést tett a döntő felé.

A Sportklub kapujában ezúttal Szamankov kezdett, a légiósok közül az előző játéknapon gyengébben muzsikáló Kuljash maradt ki. Az első lehetőséget a csíkiak kapták az első játékrészben, amikor a 3. percben emberelőnybe kerültek. Nem éltek a létszámfölénnyel a vendégek, sőt a harmad közepén Pavuk révén a Ferencváros szerezte meg a vezetést (1-0). Nem tartott sokáig a zöldek öröme, fél perc múlva Loginov egalizált (1-1). Az első húsz perc krónikájába még egy Nagy Gergő és Papp Szabolcs páros kiállítást jegyezhettünk fel, döntetlennel mentek pihenőre a felek.

Négy a négy elleni játékkal kezdték a csapatok a második harmadot, ebből a csíkiak jöttek ki jobban és Combs révén megszerezték a vezetést (1-2). A Sportklub kivédekezett egy emberhátrányt, majd a 30. percben ismét a félelmetes formában hokizó Combs köszönt be (1-3).Fotó: FTC-Telekom

A záró játékrészben mindkét csapat kihagyott egy-egy előnyt, majd Combs harmadik góljával tetemesre növelte előnyét a Sportklub (1-4). Innen nem volt visszaút a zöldeknek. Három perccel a vége előtt a hazai szakvezetés levitte a kapusát, ám Wishart egy korongszerzést követően távoli találatával lezárta a mérkőzést (1-5). A Csíkszereda egyenlített az elődöntőben, a párharc szombaton folytatódik a Sportklub otthonában.

A másik párharcban a Debreceni EAC újra magabiztosan győzött Brassóban. A debreceniek 6-3 arányban bizonyultak jobbnak a második meccsen, és a hétvégén hazai pályán akár el is dönthetik a továbbjutás kérdését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?