Erste Liga: Vasas-bravúr a Brassó ellen

Óriási meglepetésre sorozatban harmadszor is legyőzte a Vasas a Brassó csapatát az Erste Liga rájátszásában. Az alapszakasz nyolcadik helyezettje hetedik mérkőzésre kényszerítette az előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek kikiáltott Corona együttesét.

Logikusnak tűnt, amikor az alapszakaszt magabiztosan megnyerő Brassó a rájátszásba éppen bejutó Vasast választotta negyeddöntős ellenfelének. Az esélyeknek megfelelően alakult a párharc első három találkozója, amelyeken budapesti fiatalok ugyan meghuzigálták az oroszlán bajszát, ám a Brassó behúzta azokat. Ezután magára talált a Vasas és hazai pályán, majd Erdélyben is győzni tudott.

A hatodik összecsapást a Vasas Jégcentrumban játszották. Az első játékrészben még semmi nem dőlt el, 2-2 kiállítás mellett gólt egyik csapat sem tudott szerezni. A második húsz perc közepén megszerezte a vezetést a vendég alakulat, McFadden volt a gólszerző (0-1). Nem ijedt meg a Vasas, a dudaszó előtt egy perccel kettős emberelőnyben Bödök egalizált (1-1).Fotó: Opten Vasas HC

Hihetetlen izgalmakat hozott a záró játékrész. A Brassó percekig beszorította a piros-kékeket, ám mégis a házigazdák találtak be. A szezon során első gólját szerző Csiki Attila éles szögből lőtt Tőke hálójába (2-1). A hátralévő időben nem volt ereje megújulni a Brassónak, az utolsó percre Tőke is lekorcsolyázott, ám nem sikerült egyenlíteniük.

A Vasas óriási feltámadást produkálva 3-0-as összesített állásról kiegyenlítette a párharcot és hetedik mérkőzésre kényszerítette az alapszakasz győztesét. A továbbjutást eldöntő összecsapást szombaton játsszák a brassói Olimpiai Jégcsarnokban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?