Erste Liga: elődöntőben a Sportklub, visszatér Budapestre a Brassó

Három párharcban eldőlt a továbbjutás kérdése az Erste Liga negyeddöntőiben. Elsőként a Csíkszeredai Sportklub jutott a legjobb négy közé, miután hazai pályán magabiztosan húzta be a párharc ötödik meccsét a Gyergyói Hoki Klubbal szemben. A csíkiak után a Ferencváros és a DEAC is lezárta a maga párharcát, a Brassó azonban nagy meglepetésre jókora pofont kapott az alapszakasz nyolcadik helyezett Vasastól.

Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói Hoki Klub

Azzal a tudattal tért vissza Csíkszeredába a Gyergyói HK, hogy veresége esetén véget ér számára az Este Liga 2020/2021-es idénye. Ennek megfelelően motiváltan indultak csatába Szilassy Zoltán tanítványai és a 8. percben Basaraba révén meg is szerezték a vezetést (0-1).

Nem tartott sokáig a piros-fehér öröm, a következő két percben megfordította az állást a Sportklub. Előbb Wishart, majd Salló volt eredményes (2-1). Innen többnyire a kiállításokról szólt a játékrész, ám Loginov gondoskodott róla, hogy tovább nőjön a különbség a két csapat között, 3-1-es eredménnyel vonultak első szünetre a felek.

A második húsz perc ismét a kiállításokról szólt leginkább, közben azért feljegyezhettünk egy Becze-gólt (4-1). Az alapszakasz pontkirályának találata már előrevetítette, hogy ezen a meccsen a Gyergyónak nem igen lesz ereje a fordításhoz. A záró játékrészben igyekezett zárkózni a GYHK, ám a korai kapuslehozatala csak újabb csíki taláatot hozott. Combs a rájátszásbeli hetedik góljával lezárta a mérkőzést és a továbbjutás kérdését is. A Szereda 5-1-re nyert, a párharcot 4-1 arányban húzta be, és várhatja elődöntős ellenfelét.Fotó: Pál Zoltán | Csíkszeredai Sportklub

Brassói Corona – Opten Vasas HC

Keményen állt bele a meccsre a vendéglátó sárga-kék alakulat. Ám hiába nyomták meg alaposan az első harmadot a brassóiak, gólt csak egyet szereztek, Klampa passzából Valchar volt eredményes (1-0). A második harmadban négyszer is emberhátrányba került a Corona, ám újabb találat nem született egyik oldalon sem. A befejező játékrészben aztán ritkán látható feltámadást mutatott be az alapszakasz nyolcadik helyén végző Vasas.

A 42. percben Páterka egyenlített, majd 5 perccel később Seregély a vezetést is megszerezte a piros-kékeknek (1-2). Ezt követően próbált kapaszkodni a hazai csapat, ám a vendégek újabb gólt szereztek, Páterka növelte kettőre az előnyt (1-3). Az 58. percben levitte a kapust a hazai szakvezetés, ám ez is a fordítottjára sült el, Révész üres kapuba lőtte a negyedik Vasas gólt (1-4). Az i-re a pontot Ondoga tette fel, így 5-1-re nyert az előzetesen esélytelenebbnek gondolt budapesti csapat, a párharc 3-2-es brassói vezetésről folytatódik Káposztásmegyeren.Fotó: Brassói Corona

A negyeddöntők további mérkőzésein nem született meglepetés. Debrecenben ugyan háromgólos hátrányból egyenlített az UTE, hosszabbításban azonban a DEAC jutott tovább 4-1-es összesítéssel. Az FTC-Telekom a MAC HKB Újbuda ellen behúzta az ötödik mérkőzést, nagy csatában 4-1-re nyertek a zöldek és szintén 4-1-es összesítéssel jutottak a legjobb négy közé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?