Erste Liga: megszenvedett a győzelemért a Sportklub és a Brassó

A vártnál szorosabban alakultak az Erste Liga kedden kezdődő rájátszásának első erdélyi összecsapásai. A Csíkszeredai Sportklub csupán hosszabbításban tudott felülkerekedni a Gyergyói Hoki Klub csapatán, míg a Brassó hazai pályán hosszú ideig vesztésre állt a Vasas ellen.

Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói Hoki Klub

A hazaiaknál hiányzott az eltiltását töltő Becze Tihamér, rajta kívül a szakvezetők a lehető legjobb összeállítással kísérletezhettek a rájátszás székely rangadójára. Mindkét csapatban a légiós kapusok kaptak bizalmat, a Sportklub kapujában Szamankov, a gyergyóiaknál Jordon Cooke kezdett a ketrecben.

A tétnek megfelelően egymásnak estek a felek. A vendéglátók fölénye ellenére a GYHK szerzett vezetést, a 8. percben St. Amant talált be (0-1). Nem sokáig tartott a piros-fehérek előnye, Combs szépségdíjas mozdulattal egyenlített a 13. percben (1-1). Ezt követően hosszú ideig csupán kiállításokat jegyezhettünk fel, egyik csapat sem tudta magához ragadni újra a vezetést. Egészen a végjátékig maradt a döntetlen állás.

Az 58. percben aztán Blackwater villant a hazaiaknál és úgy tűnt, győztes találatot szerzett (2-1), ám a gyergyóiak nem gondolták még lefutottnak a mérkőzést. Egy perccel a vége előtt Pance remekül csapott le egy korongra és újra nyílttá tette az összecsapást. Következhetett a húsz perces hosszabbítás, amit emberhátrányban kezdett a Sportklub Combs kiállítása nyomán. A hazaiak jól lehozták az emberhátrányt és Combs újabb villanásával a mérkőzést is sikerült behúzniuk (3-2). A párharc szerdán este 1-0-s Sportklub-vezetésről folytatódik a Vákár Lajos Műjégpályán.Fotó: Pál Zoltán | Csíkszeredai Sportklub

Edzői értékelések:
Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: Az ellenfél kezében tartotta a mérkőzés első 8-10 percét. Jobban kezdtek, míg mi kissé idegesen álltunk bele a meccsbe. Amikor a rájátszásban az első meccset otthon játszod a kezdésnél mindig izgatottabb vagy, mint máskor. A bekapott gól után sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe egy emberelőnyös találatnak köszönhetően. A második játékrészben oda-vissza ment a játék, míg a harmadikban rengeteg helyzetünk volt. Sikerült két perccel a vége előtt egy nagy gólt lőnünk, de ez ugye hoki, itt minden megváltozhat egy pillanat alatt, nincs vége addig, amíg nem szól a végső dudaszó, és sajnos sikerült az ellenfélnek kiegyenlíteni. Tegnap volt egy gyűlésünk a srácokkal, megbeszéltük, hogy a rájátszás egy hosszú történet, leszünk magasságokban, de lesznek a mérkőzéseken mély pontok is, viszont ilyenkor is tovább kell harcolnunk a győzelmekért.

 A végén egy hatalmas emberhátrányos védekezést mutattak be a srácok, óriásiakat védett a kapusunk majd Combs egy remekbeszabott találattal lezárta az első összecsapást. Nagyszerű teljesítményt nyújtott mindenki. Néhány másodpercig élvezzük a mai győzelmet, majd készülünk a holnapi meccsre.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: Nagyon jó play-off meccs volt. A videó után majd okosabbak leszünk, hogy jó jégkorongot láttunk vagy sem, de a küzdelem az megfelelt ennek. Nagyon jó munkát végeztünk, nagyon kevés kellett ahhoz, hogy a pályaelőnyt elvegyük már az első meccsen. Főleg az első 15 percben domináltunk, ott megteremthettük volna a különbséget, de elhibáztuk a helyzeteket. Ami a karakterünket mutatja, hogy kaptunk két és fél perccel a vége előtt gólt, és ki tudtunk egyenlíteni, majd négy a három ellen is megvoltak a lehetőségeink az ellenfél kiegészüléséig a hosszabbításban. Ilyen a jégkorong, mi kihagytunk 3-4 komolyabb helyzetet, de az ellenfél olyan képzett játékosokból áll, hogy gyakorlatilag a hosszabbításban teremtett első helyzetükből megszerezték a győztes találatot.

Egy oda, de összességében elégedett vagyok a játékkal, a fiúkkal. Most a legfontosabb a regeneráció, majd ahol hiányosságot látunk, azt igyekszünk javítani, valamint kitapintani az ellenfél erős és gyenge pontjait. A mai mérkőzésből tanulnunk kell, holnap pedig természetesen a győzelemért jövünk vissza!

Brassói Corona – Vasas Opten HC

Két harmadon át vezetett a Vasas az alapszakasz  győztesének otthonában, ám végül biztos hazai győzelem született.

Nem kezdett megilletődötten a Vasas, sőt, a 6. Percben Bödök találatával előnybe is kerültek a piros-kékek (0-1). Erre hét perc elteltével válaszolt a Corona Finucci révén (1-1), azonban a 19. percben Schmál újra vezetést szerzett a budapestieknek. A második játékrész is a vendégek szája íze szerint alakult, az egyetlen találatot Nagy Márk szerezte, megduplázva ezzel a különbséget (1-3).

A záró játékrészben aztán összekapta magát a Brassó. A 46. Percre kiegyenlítették az állást a vendéglátók, Péter Balázs, majd Fowlie volt a gólszerző (3-3). A végjátékig azonban ezt követően is jól állta a sarat a Vasas. Az 58. percben Dame-Malka is betalált a sárgáktól (4-3), a vendégek kapusának lekorcsolyázása után pedig Valchar tette fel az i-re a pontot (5-3). Az első meccset tehát a vártnál nehezebben húzta be a Corona, folytatás szerdán ugyancsak Brassóban.Fotó: Brassói Corona

A rájátszás másik két párharcában is a hazaiak akarata érvényesült. Az FTC-Telekom 4-1 arányban bizonyult jobbnak a MAC HKB Újbuda együttesénél, míg a Debreceni EAC 3-2-re gyűrte le az UTE-t.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?