Este Liga: a Brassó nyerte az alapszakaszt

Négygólos győzelmet aratotta Brassói Corona hazai pályán a Gyergyói HK ellen kedden este. Ezzel eldőlt, hogy a kék-sárgák nyerték meg az Erste Liga jégkorong-bajnokság 2020–2021-es kiírásának alapszakaszát, és elsőként választhatnak ellenfelet a március 2-án kezdődő rájátszásban.

Három Brassó–Gyergyó összecsapással zárják az erdélyi csapatok a magyar bázisú nemzetközi bajnokság alapszakaszát, az elsőt kedden este játszották a brassói olimpiai jégcsarnokban. A mérkőzéseknek igazi tétje a Brassó számára volt, amelyiknek két pontot kellett szereznie a biztos alapszakasz-elsőséghez.

Ennek megfelelően kezdték a párharcot Valcharék, és a 9. és a 12. perc között háromszor is betaláltak Ruczuj Gellért kapujába (3–0). Sorrendben Wilson, Bors és Valchar volt eredményes. Némileg visszavettek a tempóból a hazaiak a folytatásban. Ennek köszönhetően döntetlenre hozták a második húsz percet a vendégek. Előbb St.Amant szépített, majd Molnár Zsombor állította vissza a háromgólos különbséget (4–1).

A befejező játékrészben ismét St.Amant volt eredményes, de Dame-Malka találatával rövidesen ismét 3 volt közte (5–2). Ezek után a Brassó bebiztosította a győzelmét, Valchar második találatára és Gajdó Balázs góljára Csergő Hunor a végjátékban válaszolt. Ám nagy jelentősége nem volt a harmadik vendégtalálatnak, a Brassó magabiztosan hozta a mérkőzést és győzött 7–3 arányban.Fotó: Brassói Corona

Győzelmével a Brassó megnyerte a 2020–2021-es Erste Liga-szezon alapszakaszát, és elsőként választ majd ellenfelet a március 2-án kezdődő rájátszásra. Addig még két mérkőzés hátra van ebből a párharcból. A GYHK matematikailag még egyet előre léphet a tabellán, ám ennek nagy jelentősége már nincs. A ligában egyetlen igazi kérdés nyitott még, hogy a Vasas, vagy a Titánok szerzi meg az utolsó rájátszás helyet. Ehhez a két csapat hátralévő két találkozóján a Vasasnak egy pont is elég.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?