Erste Liga: Becze nélkül kezdi a rájátszást a Sportklub

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Becze Tihamér, a Csíkszeredai Sportklub csatára. A székelyföldiek válogatott támadója csapata utolsó alapszakasz-mérkőzésén elkövetett sportszerűtlen tettéért kénytelen kihagyni a rájátszás első mérkőzését.

Friss határozatot tett közzé az Erste Liga fegyelmi bizottsága, mely nyomán az Csíkszeredai Sportklub meghatározó jégkorongozója, Becze Tihamér kénytelen lesz kihagyni a rájátszás első mérkőzését. Becze a bizottság esetleírása szerint a február 18-án lejátszott Csíkszereda–FTC-Telekom mérkőzés 8. percében, az ellenfél 2-0-s vezetésénél „botjával felütött ellenfele lábai közé. Az esetnél a korong nem volt megjátszható közelségben. Becze Tihamér a mozdulattal tudatosan és gondatlanul veszélyeztette játékostársa testi épségét. A játékvezetőknek az esetet észlelni és büntetni kellett volna nagybüntetéssel és végleges fegyelmi büntetéssel”. Az eset szenvedő alanya Németh Attila volt.

Érdekes, hogy a határozatban említett büntetés elmaradt, sőt, a csíkiak 33-asát, Papp Szabolcsot állították ki az esetet követően. Az utólagos szankciót nem úszta meg a magyar válogatottban is számításba vett csatár: a bizottság Beczét a sérülésveszélyes szabálytalanság miatt 1 mérkőzésről eltiltotta. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga mérkőzésein tölti le.

A Csíkszereda 36 mérkőzésen szerzett 71 pontjával a harmadik helyen zárta az Erste Liga alapszakaszát, rájátszás-beli ellenfele csak később lesz ismert. Becze Tihamér 32 gólt szerzett eddig a bajnokságban és kiosztott 30 asszisztot is, 64 kanadai pontjával jelenleg vezeti a liga kanadai táblázatát.

(Borítókép: Pál Zoltán | Csíkszeredai Sportklub)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?