Erste Liga: kettős Sportklub győzelem Gyergyóban

Két sima csíkszeredai győzelmet hoztak a székelyföldi csapatok hétvégi mérkőzései. A Gyergyói Hoki Klub csak rövid ideig tudott felnőni a Sportklub játékához, két nap alatt 14 gólt kaptak Szilassy Zoltán tanítványai. A csíkiak egy győzelemre kerültek a továbbjutástól, míg a Brassó – Vasas párharc szintén 3-1-re áll összesítésben.

Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub

Szoros csatákat és egy-egy győzelmet hozott a székelyföldi presztízscsapat első két felvonása. A harmadik összecsapás első harmada is izgalmasan alakult, mindkét gárda nagy erőkkel vetette magát a küzdelembe. A párharc során először sikerült megszereznie a vezetést a Sportklubnak, a 14. percben Blackwater törte meg a jeget (0-1).

A második játékrészben aztán beindult a csíki henger, Beczéék 5 perc alatt négyszer vették be Cooke kapuját. Becze kezdte a gólgyártást, majd Combs és Fodor után újra a csíkiak 20-asa talált be, ezzel a lényeges kérdések fél órányi játékot követően el is dőltek  (0-5). A záró játékrészben egy gólváltást követően Becze tett pontot a mérkőzés végére (1-7), ezzel a csíkiak alaposan visszavágtak az otthonukban elszenvedett hosszabbításos vereségért.

Vasárnap szintén Gyergyószentmiklóson csaptak össze a felek. Ezúttal a hazaiak kezdtek jobban, negyedórányi játékot követően 3-1 állt az eredményjelzőn. Előbb kettős emberelőnyben Szabó szerzett vezetést a piros-fehéreknek, majd Kozma duplázta meg az előnyt (2-0). Wishart emberelőnyben hozta közelebb a csíkiakat, ám Fejes rövidesen visszaállította a kétgólos különbséget (3-1).

A második harmad feléig nem változott az eredmény, ezután megrázták magukat a vendégek és Bíró Tamás, Blackeater és Combs góljaival megfordították az állást, így Sportklub előnnyel futottak neki a záró játékrésznek a felek. A befejező 20 perc első fele nem hozott újabb találatot, ám az 51. és 56. perc között háromszor is betaláltak a csíkiak, Loginov után Combs még kétszer betalált (3-7). Ezzel a szombati meccs után ismét hét gólt szerezve vitték el a győzelmet és egy diadalra vannak a legjobb négy közé jutástól. A párharcban 3-1 arányban vezet a Sportklub, folytatás kedden Csíkszeredában.

Opten Vasas HC – Brassói Corona

Két szoros mérkőzéssel a hátuk mögött érkeztek a felek a budapesti folytatáshoz. A szombati mérkőzés is kemény csatát hozott, a Vasas komoly tempóban indította a játékot, idő kellett a Brassónak, amíg felvették a ritmust. Érvényes gól nem született az első harmadban, Gliga találatát videobírózást követően érvénytelenítették a játékvezetők, mivel elmozdult a kapu. A második játékrész végéhez közeledve Molnár Zsombor révén vezetéshez jutott a Corona (0-1). Ezt követően a végjátékig nem láthattunk újabb gólt. Az 54. percben egy korongszerzést követően Gliga szerezte a második vendég-találatot, majd a hazaiak kapuslehozatala után FInucci üres kapus góllal állította be a végeredményt (0-3).

Vasárnap sem hozott gólt az első játékrész, a második húsz percben aztán kétszer is előnyhöz jutott a Vasas. Révész volt eredményes a 24. percben (1-0). McFadden tjz perccel később eltüntette az előnyt, a dudaszó előtt pedig Nagy gondoskodott arról, hogy mégis hazai vezetéssel fussanak neki a felek a befejező játékrésznek (2-1).

A harmadik felvonás elején kétgólosra nőtt a piros-kékek vezetése, miután Turbucz betalált (3-1). A játékrész közepén a fokozódó sárga-kék nyomás miatt Ladányi Balázs időt kért, hiába: nem sokkal később McFadden egygólosra csökkentette a brassóiak lemaradását. A végjátékban azonban kétszer is kettős emberelőnybe került a Vasas, és mindkettőt Kmec bombájával használta ki (5-2). Összesítésben 3-1 a Corona javára, a csapatok kedden Brassóban játsszák a párharc ötödik meccsét.

További eredmények:
UTE - Debreceni EAC 1-3 és 3-2, összesítésben 3-1 a DEAC javára.
MAC HKB Újbuda - FTC-Telekom 2-6 és 3-4, összesítésben 3-1 az FTC javára.

(Borítókép: Gyergyói HK)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?