Erste Liga: elvette a Sportklub pályaelőnyét a Gyergyói HK

Izgalmas csatákat hozott az Erste Liga rájátszásának második játéknapja szerdán. A Gyergyói Hoki Klub ismét hosszabbításba torkolló összecsapást vívott a Csíkszeredai Sportklubbal és meglepetésre kiegyenlítette a párharcot. A Vasas újra megszorongatta a Brassót.

Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub

Letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását Becze Tihamér, így a hazaiak újra számíthattak a liga alapszakaszának pontkirályára. A kapukban az előző nap remekül teljesítő Szamankov és Cooke kezdett. Az első játékrész inkább a védekezésről szólt, kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, ám a tempóra nem lehetett panasz.

A második játékrészben sem sokat változott a játék képe, gyűrték egymást becsülettel a felek, izgalmas oda-vissza hoki zajlott a pályán. Ebből a Gyergyó jött ki jobban, a 32. percben Koskiranta révén megszerezték a vezetést a vendégek (0–1). A hajráig nem is változott az eredmény. Az 54. percben a hazaiak emberhátrányban tudtak egyenlíteni, Blackwater volt a gólszerző (1–1). A szerdai összecsapáshoz hasonlóan nem dőlt el a rendes játékidőben a meccs, következhetett a hosszabbítás.

A ráadás elején kettős emberelőnybe került a Sportklub, azonban nem tudtak élni a lehetőséggel a kék-fehérek. A 77. percben Combs ülhetett a büntetőpadra a hazaiaktól, a Gyergyó pedig kihasználta az előnyt és Basaraba révén megszerezte a győztes találatot (1–2). A GYHK elvette a Sportklub pályaelőnyét, a párharc 1–1-es állásról folytatódik szombaton Gyergyószentmiklóson.Fotó: Pál Zoltán | Csíkszeredai Sportklub

Edzői értékelések, Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: Ma a kapusok napja volt, Cooke brillírozott Gyergyónál, Maxim fantasztikusan teljesített nálunk. Megvoltak a lehetőségeink, a harmadik harmad második felében nagyon föléjük nőttünk és sikerült egy emberhátrányos góllal egyenlíteni. A ráadásban is megvoltak a helyzeteink, sajnos az 5 a 3 elleni játék alatt nem sikerült eldöntenünk a meccset, míg ők éltek egy fóros lehetőséggel. Ez a hoki, gyorsan fordulhatnak a dolgok, de a rájátszás egy hosszú harc és a fiúk folytatják ezt a harcot. Volt a végén egy keresztvasunk is, amit ha belövünk más a helyzet. Mondtuk a srácoknak, hogy fel a fejjel, hosszú még a küzdelem és maradjanak pozitívak.
Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: Ma az ellenfél nagyon belénk állt, tegnap jobban kezdtünk. Cooke zseniális volt, a mérkőzés első felében nagyon sokszor kirángatott minket a slamasztikából. Utána elkezdtünk egy kicsit magunkhoz térni, és a gólunk után végre elkezdtünk jól jégkorongozni. Elkezdtük lőni a kaput, holott előtte nem voltunk agresszívak a kapu előtt, ez megváltozott a vezetés megszerzése után. Annak ellenére, hogy az utolsó harmadot az ellenfél hozta le 1-0-val, ott úgy éreztem, hogy jól játszódtunk, a lábaink elkezdtek jobban menni. Közel 78 percet hokiztunk, egyszerűen heroikus küzdelem volt. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, elképesztő munkát tett le mindenki, önfeláldozóan, minden energiát mozgósítva játszottunk. Elvettük a pályaelőnyt, de akkor számít ez igazán, ha az otthoni meccseket tudjuk hozni. Most koncentrálunk a szombatra, pihenünk, regenerálódunk, fontos a megfelelő táplálkozás és folyadékbevitel. Emellett készülünk az ellenfélből, amely egy nagyon kiváló csapat. Igyekszünk még jobban feltérképezni a Csíkszeredát, ezt pedig átadni a játkosainknak, hisz ők azok, aki végrehajtják a nehéz feladatokat.

Brassói Corona–Vasas Opten HC

A szerdai összecsapáshoz hasonlóan izgalmas mérkőzést vívtak a felek Brassóban. A Vasas hamar megszerezte a vezetést, Czakó már a 6. percben beköszönt Tőkének (0–1). Szűk másfél perc alatt megfordította az állást a Corona, a 14. percben már hazai előnyt jegyezhettünk (2–1), Finucci és Bors találtak be. A Vasas   még szünet előtt egyenlített, ismét Czakó volt eredményes, ezúttal emberhátrányban (2–2).

A középső játékrész három gólt hozott. A Brassó Carlson emberelőnyös góljával ismét előnybe került (3–2), Páterka a játékrész felénél azonban egyenlíteni tudott (3–3), majd Gajdó révén újra a hazaiak szereztek gólt (4–3). Egészen az 55. percig nem változott az állás, ekkor Wilson először növelte két gólosra a különbséget (5–3). Erre még volt válasza a vendégeknek, Turbucz újabb emberhátrányos góllal zárkóztatta fel a piros-kékeket (5–4). A végén a Vasas megpróbálkozott a kapuslehozatallal, azonban ez nem vezetet eredményre. Nyert a Brassó, ezzel 2–0-ra vezet összesítésben. Folytatás szombaton és vasárnap Budapesten.Fotó: Brassói Corona

A játéknap magyarországi összecsapásai is izgalmasan alakultak. Az FTC-Telekom kétgólos előnye ellenére kétszeres hosszabbítást követően kikapott a MAC HKB Újbuda csapatától, ezzel 1–1-re áll a fővárosi párharc. Debrecenben végletekig kiélezett csatát hozott az UTE vendégjátéka, végül egy góllal a hazaiak bizonyultak jobbnak és 2–0-ra vezetnek a négy győzelemig tartó negyeddöntőben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?