Erste Liga: előnyben a DEAC és a Ferencváros

Kedden játszották az Erste Liga elődöntőinek első mérkőzéseit, a Ferencváros a Csíkszeredát, a Brassó a Debrecent fogadta. A Tüske csarnokban magabiztos győzelmet aratott az FTC, míg a DEAC elvette a Corona pályaelőnyét.

Az előző szezon megosztott bajnoki címén osztozó csapatai idén már az elődöntőben összekerültek, így biztosra vehető, hogy egyiküknek nem lesz alkalmuk megvédeni a csonka idényben nyert elsőséget. Jól kezdte a mérkőzést a Csíkszereda, frissen mozogtak a székelyföldiek és számos helyzetet kidolgoztak a vendéglátók kapuja előtt, Arany Gergely több nagyszerű védést is bemutatott. Az első játékrészben összesen 14 alkalommal tették próbára Beczéék a zöldek hálóőrét, ám gólt mégis az FTC szerzett, méghozzá gyors egymásutánban kettőt. A 11. percben Hajós Roland kezdte meg a gólgyártást, miután egy ziccerig kijátszott helyzetet pontosan fejezett be (1-0). Alig telt el másfél perc és Somogyi révén megduplázta az előnyét a Ferencváros (2-0). A harmad hátralevő felében kicsit elvesztette a fonalat a Sportklub, a játékrész egyetlen emberelőnyét is a kék-fehérek kapták, ám nem tudtak élni vele. Az első szünetre maradt a megnyugtatónak tűnő hazai előny.

Nehezen lendült bele a játékba a Csíkszereda a második felvonásban. Hosszú ideig meddő próbálkozások sorát vonultatták fel Jason Morgan tanítványai, míg a 34. Percben Fodor szép egyéni megoldás végén mattolta a kitűnően védő Arany Gergelyt (2-1). A játékrész négy kiállítást hozott igazságos elosztásban, ám egyik alakulat sem tudott élni a létszámfölényes lehetőségekkel. Igaz, a Ferencvárosnak erre akadt még némi esélye, mert a rossz csere miatt megítélt utolsó csíki kiállításból fél perc áthúzódott a záró harmadra.Fotó: FTC-Telekom

Komoly veszélyt nem jelentett az áthúzódó emberhátrány a záró játékrész elején a csíki kapura. Nyomott a Csíkszereda, ám valami hiányzott ezen az estén a kékek játékából, igazán nagy veszélyt nem tudtak teremteni a hazai kapu előtt Fodor Csanádék. Sőt, újabb gólt szereztek a hazaiak, egy védelmi megingást követően Adorján hiába védett, a kipattanóból újra a Ferencváros veszélyeztetett és Somogyi fejezte be az akciót megszerezve csapata harmadik, önmaga második gólját (3-1). Szűk negyed óra volt még ekkor hátra. Nem sokkal később Combs rontott szólót, majd következetgt a vége előtt hét perccel egy hazai kiállítás, utolsó reményt adva a vendégeknek. Ám nemhogy közelebb zárkózni nem tudott a Sportklub, hanem a Ferencváros szerzett újabb gólt, Hajós Roland volt eredményes (4-1). Négy és fél perccel a vége előtt Részegh megmozdulása ért 2+2 perces büntetést, ezzel nagyon messze került a győzelemtől a székelyföldi csapat. Az utolsó előtti percben ráadásul Nagy Gergő még bepasszírozott egy korongot Adorján mellett biztossá téve ezzel a hazai győzelmet (5-1). A párharcban 1-0-ra vezet a Ferencváros, folytatás szerdán újra a Tüske csarnokban.Brassóban vendégsiker született | Fotó: Brassói Corona

Az elődöntők másik párharca, a Debreceni EAC brassói fellépése nem alakult olyan izgalmasan, mint a budapesti összecsapás. A hajdúságiak negyven perc játék után háromgólos előnyt harcoltak ki, végül hiába szépített a Corona, a debrecenieké volt az utolsó szó és 4-1 arányban győztek, folytatás szerdán ismét Brassóban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?