Kiütéses Sportklub-győzelemmel folytatódott az Erste Liga döntője

Élt a hazai pálya előnyével és alaposan visszavágott a szerdai vereségéért a Csíkszeredai Sportklub. A székelyföldiek ötgólos győzelmet arattak szombaton az Erste Liga döntőjének harmadik összecsapásán és összesítésben 2–1 arányban vezetnek. A kék-fehérek hálóőre, Maxim Szamankov másodjára ért el shotoutot.

Ellentétes játékot és eredményeket hozott az Erste Liga döntőjének első két brassói összecsapása. Míg az első mérkőzésen viszonylag simán, gólt sem kapva győzött a Csíkszereda, addig a második felvonás a brassóiaké volt, a kék-fehérek nem tudták megközelíteni akkor az egy nappal korábbi teljesítményüket. Sajnos a koronavírus-járvány elleni intézkedések miatt ezúttal a csíki fanatikusok nem tölthették meg a „békeidőben” legendás hangulatáról híres Vákár Lajos Műjégpályát. A szeredai szurkolók ezért a lelátókra elhelyezett mezekkel biztosították támogatásukról Beczééket.

Alaposan belekezdett a Sportklub és már a második percben megszerezte a vezetést, Wishart remek lövéssel vette be Tőke kapuját (1–0). Támadásban maradtak a hazaiak, az első két összecsapásnál sokkal jobb hokit láthattak az internetes közvetítésbe bekapcsolódó nézők, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Újabb gólt azonban a hazaiak értek el, ismét Wishart villant távolról a 14. percben (2–0). Kiegyenlített játékot és egy páros kiállítást hozott még a harmadból hátralévő idő, az eredmény nem változott.Fotó: Pál Zoltán | Csíkszeredai Sportklub

Keményen beleállt a középső játékrészbe a Brassó, sorra vezette a veszélyes támadásokat a sárga-kék alakulat. Szamankov azonban újra bizonyította tehetségét és fantasztikus formában védett, egymás után hatástalanította a Corona próbálkozásait a fehérorosz hálóőr. Pedig becsülettel tették a dolgukat a vendégtámadók, több mint kétszer annyi kapura lövést jegyezhettünk fel náluk, mint a csíkiaknál és kétszer a kapuvasat is eltalálták a brassóiak. A hazaiak szórványos ellentámadásai nem voltak igazán veszélyesek, a játékrész közepén pedig egy kettős emberelőnyt is kihasználatlanul hagytak Papp Szabolcsék. Az emberelőnyös játékkal egyébként mindkét gárda hadilábon állt ezen a napon, minden találat egyenlő létszámnál született.

A záró játékrész is jó játékot hozott. Hosszú percekig nem változott az eredmény, aztán megrázta magát a Sportklub és négy perc alatt elrendezte a találkozó sorsát. A 49. percbe lépve Fodor Csanád ért bele mesterien Papp Szabolcs lövésébe (3–0), egy perccel később Casaneanu lőtt éles szögből Tőke kapujába (4–0), az 52. minutumban pedig Kuljash érkezett jó ütemben a vendégkapu elé (5–0). A hátralévő perceket lepörgették a csapatok, érdemleges eseményt nem jegyezhettünk fel a továbbiakban.

A Sportklub kiütéses diadalával 2–1-re alakította a párharc állását. Folytatás vasárnap Csíkszeredában, a negyedik összecsapást a magyar közszolgálati televízió M4 Sport Plusz csatornája fogja közvetíteni 19 órai kezdettel.

DEAC győzelem a Magyar Kupában
Pénteken és szombaton játszották le Debrecenben a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjének összecsapásait. Az elődöntők során a rendező gárda a Ferencvárost, a Hydro Fehérvár AV19 pedig a javarészt hazai játékosokkal felálló DVTK Jegesmedvéket győzte le. Szombaton a bronzmérkőzésen az FTC-Telekom diadalmaskodott a miskolciak felett, az esti döntőben pedig meglepetésre a DEAC hosszabbításban 5-4-re legyőzte az esélyesebbnek tartott fehérvári csapatot és megszerezte története első trófeáját.

Fotó: Debreceni EAC

Kapcsolódók

Kimaradt?